'Gül'e AK Parti kaynaklı blokaj yapılıyor'

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında Başbakan Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığına adaylığıyla ilgili açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - MHP Genel Başkanı Bahçeli, ''Türkiye'de sanki cumhurbaşkanı değil AKP'ye genel başkan seçilecektir. Sayın Gül'e AK Parti kaynaklı etkili bir blokaj yapıldığı görülmektedir. Sayın Abdullah Gül devre dışı bırakılmış, tufaya gelerek kardeş kazığı yemiş ve meşgule alınmıştır'' dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli  cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"Son sözü millet söyleyecek"

Cumhurbaşkanına AK Parti'nin karanlık odalarının değil, Türk milletinin karar vereceğini söyleyen Bahçeli, "Başbakan boş yere hayal kuruyor. Cumhurbaşkanın görev ve yetkileri anayasanın 104. yetkisinde yazılıdır. Cumhurbaşkanı Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğünü temsil etmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin bütünlüğüne nefret duyan brinden cumhurbaşkanı nasıl çıkacaktır?  Cumhurbaşkanı anayasanın uygulanmasını gözetmektedir. Kanundan kaçan, Anayasa suçu işleyen birinden cumhurbaşkanı olması nasıl beklenecektir?" ifadelerini kullandı.

Gül mü, Erdoğan mı tartışmalarının gündemi aşırı derecede oyaladığını belirten Bahçeli, "Yerel seçimlerden sonra Sayın Gül’ün Cumhurbaşkanlığı süreciyle ilgili belirsizlikleri, 'otururuz konuşuruz' sözüyle giderme gayesi Başbakan’da yankı bulmuş ve paylaşılmıştır. Sayın Gül’ün bu ayın ilk günlerinde, 'Başbakan’a sürpriz yapmam, o da bana yapmaz, gelişmeleri manşetlerden öğrenmem' sözleri ise tam olarak yerini bulmamıştır." ifadelerini kullandı.

"Erdoğan Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok istekli"

Cumhurbaşkanı Gül'ün şu sıralar sürpriz üzerine sürpriz yaşadığını ve itiraf etmese de aldatılmış sızısına katlandığını söyleyen Bahçeli, "Günlerdir 'görüşeceğiz, konuşacağız' diyen ikili, bir türlü buluşup da karara varamamıştır. Anlaşıldığı kadarıyla Başbakan Erdoğan Cumhurbaşkanlığı adaylığına çok istekli ve heveslidir." dedi.

Bahçeli, konuya ilişkin şu sözleri sarfetti:

Sayın Gül’e AKP kaynaklı etkili bir blokaj yapıldığı görülmektedir. Parti genel başkanlığına ve Başbakanlık görevine oturmasına istekli ve itiraz edenlerin değişik zeminlerde seslerini yükselttikleri de bir gerçektir. Ayrıca 'borcumuzu ödedik, aradan çekilsin, Erdoğan isterse Cumhurbaşkanı olur, Gül de buna saygı duyar' beyanları açık bir şekilde Başbakan Erdoğan’ın lehine kulis faaliyeti yürütenlerin algı operasyonudur.

Bu konularda ilginizi çekebilir