'Harç ücretleri artırılmalı'

YÖK Başkanı Özcan, yüksek öğrenim harçlarının yüksek olmadığını hatta artırılması gerektiğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile bugün yapacağı görüşmenin konusunun, Adana'da açılması planlanan ikinci devlet üniversitesi olduğunu belirterek, "Onun yapısı ile ilgili bilgi sunacağım" dedi.

YÖK Başkanı Özcan, Hilton Otel'deki YÖK-Fullbright İşbirliği Programı Değerlendirme Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, "Başbakan Erdoğan ile bugün görüşmeniz olacak, içerik nedir?" sorusu üzerine Özcan, "Bugünkü toplantının konusu, Adana'da açmayı planladığımız ikinci devlet üniversitesi. Onun yapısı ile ilgili bilgi sunacağım" dedi.

Çin'de bile daha yüksek

Özcan, "Milli Eğitim Bakanlığı, açık ilköğretim ve açık ortaöğretim harçlarını düşürdü. Bu, açıköğretim fakülteleri için de gündeme gelebilir mi?" sorusu üzerine, "Çok zannetmiyorum. Zaten harçlarımız o kadar yüksek değil. Biz devlete olan maliyetin çok altında bir parayı öğrencilerimizden alıyoruz.

Çin gibi bir ülkede bile öğrencilere, yüzde 25-30 oranında maliyete katkıda bulunuyor. Bizim de artık yavaş yavaş o türden bir sisteme geçmemiz lazım, hatta artırmamız lazım. Küçük de olsa belli oranlarda artırarak öğrenci katkısını daha yükseltmemiz lazım ki kaliteli bir öğretim sunalım öğrencilerimize" diye konuştu.

"Böyle bir çalışma var mı?" sorusunu "Yok" diyerek yanıtlayan Özcan, bunun zamanın gelmediğini, okullar açılmadan önce Bakanlar Kurulu kararı ile olduğunu ve henüz bu konuda bir düşünceleri olmadığını vurguladı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir