'Her iki akıllı telefondan biriyle alışveriş yapıyoruz'

Ortadoğu coğrafyasında mobil cihazdan en çok alışverişi Türkiye'nin yaptığını söyleyen Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Buruk, her iki akıllı telefon sahibinden birinin cihazı üzerinden alışveriş yaptığını belirtti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, her iki akıllı telefon sahibinden birinin cihazı üzerinden alışveriş yaptığını belirterek, "Artık dijital medya destekçi kanal değil, pazarlama ve iletişim faaliyetlerinde ana mecra" değerlendirmesini yaptı. 

Vodafone açıklamasına göre, Kapital Medya tarafından dördüncü kez Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen "Digital Age Summit" gerçekleştirildi. "Digital is the Mainstream" temalı etkinlikte dijital mecraların, geleneksel medyanın bir yansıması olmaktan çıkıp medyanın ana arteri haline geldiğine işaret edildi. Digital Age Summit 2014'ün moderatörlüğünü Serdar Kuzuloğlu üstlenirken, zirvenin açılış konuşmasını ise Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk yaptı. 

"21. yüzyıl sürekli değişim ve meydan okuma yüzyılı oldu"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Buruk, 21. yüzyılın, sosyal ve ekonomik açıdan şimdiden bir sürekli değişim ve meydan okuma yüzyılı olduğunu belirterek, dijital nüfusun artışıyla bu durumun uzun yıllar devam edeceğini kaydetti. 

"2.4 milyar insan dijital bağlantılı yaşıyor"

Buruk, her an bağlantılı 6.9 milyar mobil abone ve 1 milyarı aşkın akıllı telefon sahibiyle 2011-2013 arasında tüm dünyada dijital popülasyonun yüzde 14.3 arttığını dile getirerek, şu anda 2.4 milyar insanın dijital bağlantılı olarak yaşadığını ifade etti. 

"Akıllı telefon üzerinden satın alma oranı yüzde 43'e yükseldi"

IAB Türkiye verilerine göre ülkede 12 yaş üstü 28 milyon kişinin yüzde 95'inin sosyal medyayı aktif kullandığına işaret eden Buruk, şunları aktardı: 

"Toplam nüfusumuzun yüzde 44'ünün sosyal medya kullanıcısı olması, dijital kanalların iletişimde ana mecra olmaya başladığını bize gösteriyor. Bireylerin hızla dijitalleştiği eksende kurumların da yer alması kaçınılmaz. Dijital dönüşüm, markalar için reklam ve pazarlama faaliyetlerinde de yeni mecraları hızla yukarı taşıyor. Artık mobil cihazlarımızla daha ulaşılabilir yaşıyoruz, daha çok görsel içerik tüketiyoruz ve daha fazla alışveriş yapıyoruz. eMarketer verilerine göre, ülkemizde akıllı telefon üzerinden satın alma oranı 2011'de yüzde 18 iken 2013'te yüzde 43'e yükselmiş durumda."  

"Orta Doğu ülkeleri arasında mobil cihazdan en çok alışveriş Türkiye'de yapılıyor"

Buruk, Orta Doğu ülkeleri arasında mobil cihazdan en çok alışverişin Türkiye'de yapıldığına dikkati çekerek, her iki akıllı telefon kullanıcısından birinin akıllı cihazlar üzerinden satın alma işlemi gerçekleştirdiğini belirtti. 

Buruk, iletişim ve pazarlamanın ana platformuna dönüşen dijital medyanın, Vodafone Türkiye olarak yeni dönem vizyonlarının da belirleyici bir parçası olduğunu kaydetti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir