'Hibrid'e teşvik sevindirici

Toyota CEO’su Bozkurt’a göre, hibrit araç konusunda daha çok yol var, teşvikler devam etmeli dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Toyota Pazarlama ve Satış A.Ş üst yöneticisi (CEO) Ali Haydar Bozkurt, ''Elektrikli otomobillerle ilgili teşvikler olumlu ve sevindirici. Bu konuda daha çok yolumuz var. Satışı süren hibrit otomobillerin desteklenmesi için acil harekete geçilmeli'' dedi.

Dünyada hibrit araçların, çevreci otomobillerin özel vergi teşvikiyle desteklendiğini dile getiren Bozkurt, şöyle konuştu:

''Ülkemizde bugüne kadar bu konuda bir adım atılmış değildi. Otomotiv strateji belgesi konusunda açıklamalar yapıldı. Bu çalışmanın çerçevesinde hibrit otomobillerin de belli teşviklerle destekleneceğini umuyoruz.''

Teşvikler üretime olumlu yansır

Bozkurt, dünyadaki hibrit araçların satışlarının yüksek olduğunu ifade ederek, ''Toyota yılda 1 milyon adede ulaştı. Talebe yetişilemiyor. Çevreye saygılı bir teknoloji. Benzer teşviklerin uygulanması durumunda Türkiye'de de satışların iyi noktalara ulaşacağını umuyoruz. Şu andaki vergi dilimi yüksek. Bu yüzden istenilen fiyatlar yakalanamıyor. Teşvikler, Türkiye üretimine de olumlu yansır'' diye konuştu.

Diğer yandan, Honda Türkiye Genel Müdürü Hideto Yamasaki de hibrit araçların üretiminin diğerlerine göre çok maliyetli olduğunu, bu yüzden de satış fiyatlarının yükseldiğini söyledi.

Fiyatların düşürülmesi noktasında ve kullanımının yaygınlaşması için birçok ülkede desteklemeler yapıldığını vurgulayan Yamasaki, ''Türkiye'de henüz yok. Çevre açısından çok faydalı otomobiller. İstanbul'da düzenlenen fuarda müşterilerle tanıştırdığımız otomobil var. Bu aracın Türkiye'de pazarlanabilirliğini araştırıyoruz. Talebe göre uygun bulunursa yeni hibrit aracımızı Türkiye'ye sunacağız'' dedi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir