'Hukuk devletini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar'

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, hükümetin yeni düzenlemelerle hukuka aykırı yasalar getirmek istediğini iddia etti

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Parti Meclisi toplantısı öncesinde bir basın açıklaması yaptı. Konuşmasına 17 Aralık operasyonları ve Başbakan Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen dinlemeler ile başlayan CHP Lideri, hükümetin torba yasalara dahil etmek istediği yeni yasal düzenlemelerle hukuk devletini ortadan kaldırmaya çalışıtğını ifade etti. 

Özellikle atamalar ve ihaleler konusundaki düzenlemeleri ağır şekilde eleştiren Kılıçdaroğlu, "Hukuk devletini ortadan kaldırmaya çalışıyorlar" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından satır başları: 

4 Bakanla ilgili yolsuzluk iddialarıyla ilgili komisyonunun kurulmasından bu yana 50 gün geçti. 50 gündür fezlekeler CHP’li üyelerin eline geçmesin diye engelleniyor. Cemil Çiçek’e soruyorum o fezlekeleri nereye kadar saklayacaksın. Bunun hesabını nasıl vereceksin. Sen TBMM’nin mi AKP Grubu’nun mu başkanısın.

Sayın Bülent Arınç daha önce şunu söylemişti: “Zannediyorum ki bu hafta içerisinde Ak Parti grubu da soruşturma komisyonuna vereceği üyeleri bu hafta bildirmiş olacaktır. Verilmezse kasıtlı bir gecikmeden bahsedilmiş olabilir. Bunu sorumlusu da AK Parti grubudur.” Sayın Arınç’a soruyorum bildirilmedi. Kim kasıtlı. Bu çifte standardı herkesin bilmesini istedim. 

17 Aralık’tan sonra iki havuz çıktı ortaya. Biri medya havuzu diğer rüşvet havuzu... Rüşvet havuzu TÜRGEV. Başbakan’ın çocuklarının içinde oldukları TÜRGEV Vakfı. Devletten ihale alanların rüşvetlerini yatırdıkları yer.

Daha önce bu vakfa Royal protokol adlı bir şirketten 99 milyon 999 bin 990 dolar para geliyor. Bu konuyu açıklamama rağmen şu ana kadar bir Allah’ın kulu çıkıp şunun için para geldi demedi.
Her konuya itiraz eden Recep Tayyip Erdoğan bu konu hakkında neden konuşmuyor. TÜRGEV’e Bakanlar Kurulu kararı ile kamu yararına çalışan vakıf statüsü verdiler. Tam bir yüz karası.
Acaba Bilal Erdoğan burada olmasaydı millet alacağı iş öncesi rüşvetini buraya yatırır mıydı.
Erdoğan çocuğuyla beraber rüşvet alan rüşvet veren konumdadır.

"İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı..."

17 Aralık sonrası çıkan tapelerin birinde Başbakan ve oğlu rüşvet pazarlığı yapıyordu.  Başbakan oğluna “Bize ne söz verdiyse onu getirsin. Diğerleri getirdi. O da kucağımıza düşecek” diyordu.
O tape Sıtkı Ayan’la ilgiliydi.

Sıtkı Ayan kimdir? Wikileaks belgelerinde ismi geçen biri. O belgelerde Recep Tayyip Erdoğan’ın İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı olduğu iddia edilmişti. İspatla dedik. Yapamadı. Aynı iddia Sayın Baykal içinde yapılmıştı. Sayın Baykal hemen avukatına talepte bulundu ve bu iddiaların yalan olduğunu kanıtladı.

Başbakan neden yapmıyor bunu. Para harcamayı sevmediğini para istiflediğini adımın Kemal olduğu kadar iyi biliyorum.

Sayın başbakan sana söz sen yeter ki talimatı ver. Avukat parasını ben ödeyeceğim. Seni temize çıkarmak için yapacağım bunu. Eğer temizsen ama kirliysen ben biliyorum benden bunu istemezsin.

Bu konularda ilginizi çekebilir