'Hükümetin karizmasını çizmeye çalışıyorlar'

Gümrük ve Ticaret Bakanı Yazıcı, Birileri yaptığımız hizmetleri görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalıştığını bildirdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, birilerinin yaptıkları hizmetleri görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalıştığını söyledi.   

Refahiye Hizmet Gönüllüleri Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Yazıcı, demokrasinin örgütlü toplum demek olduğunu ifade etti. 

Türkiye'nin 1990'lı yıllardan sonra siyasetin dibe vurduğu bir dönemden geçerek bugüne geldiğini aktaran Yazıcı, hükümetin gündemiyle milletin gündemini hiçbir zaman farklılaştırmadıklarını kaydetti. 

Hiçbir zaman zümre siyaseti yapmadıklarını vurgulayan Yazıcı, her zaman milletin partisi olduklarını, "Herşey Türkiye için" derken de bunu yansıttıklarını dile getirdi. 

İnsanlar arasında, felsefi düşüncesi, mezhebi ve etnik mensubiyeti itibariyle ayrımcılık yapmadıklarını söyleyen Yazıcı, bütün faaliyetlerinin merkezinde insan olduğuna işaret etti. 

"Ücretsiz kitap uygulaması bir medeniyet projesi"  

Bakan Yazıcı, ne tür proje üretirlerse üretsinler merkezinde, insan olduğunu belirterek, iktidarları döneminde yaptıkları bütçeden en büyük payı sağlığa ve eğitime ayırdıklarını söyledi. 

Sağlıkla birlikte en fazla ödeneği eğitime ayırdıklarını hatırlatan Yazıcı, 21. yüzyılın karakteristik özelliklerinden birisinin hayat boyu öğrenmek olduğunu dile getirdi. Bilginin en üstün güç olduğunu belirten Yazıcı, herşeyin bilgi ile üretilebileceğini anlattı. 

Yazıcı, ilköğretimde verilen ücretsiz kitap uygulamasının bir medeniyet projesi olduğunu ifade etti. 

Hiçbir zaman ideolojik bağnazlık içinde olmadıklarını anlatan Yazıcı, çatışmadan, kutuplaşmadan, bağnazlıktan yana olmadıklarını, halkın önüne hep projecilikle çıktıklarının altını çizdi.  

"Yanıltmalara, teşebbüslere asla prim vermeyin" 

Bakan Yazıcı, Türkiye'nin ulaşım sorununu metrolar yaparak çözümlerken, insanların konforlu seyahatini sağlamak için havaalanları inşa ederken, daha büyüklerini planlarken, birilerinin de yaptıkları hizmetleri görmezden gelerek hükümetin karizmasını çizmeye çalıştığını söyledi.     

Buna asla kimsenin gücünün yetemeyeceğini belirten Yazıcı, "Çünkü biz gücümüzü aziz Türk milletinden alıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Hiçbir zaman milletin hassasiyetlerine aykırı iş yapmadıklarını ve yapmayacaklarını anlatan Yazıcı, yaptıkları işlerin rengini milletin hassasiyetinin belirlediğini, bugüne kadar yüzleri kızaracak hiçbir iş yapmadıklarını dile getirdi. 

"Sizlerin içini sızlatacak bir faaliyetimiz asla olmadı, olmayacak" diyen Yazıcı, ideallarinin büyük Türkiye olduğunu ifade etti. 

30 Mart seçimlerinin yerel seçimlerin de ötesinde anlamı olan bir seçim olduğuna işaret eden Yazıcı, halktan seçim sürecini iyi okumalarını isteyerek, şunları kaydetti: 

"Yanıltmalara, teşebbüslere asla pirim vermeyin. Biz Türkiye'nin demokrasi standardını yükseltirken, ileri demokrasi başlığı adı altında icraatlar gerçekleştirirken, maalesef siyasi tarihimizde var olan askeri vesayeti önledik. Kurumların görev ve yetkileri itibariyle yasaların öngördüğü alana çekilmelerini sağladık. Sorun zaten kendi görev ve yetki alanlarının dışına çıkmalarından kaynaklanıyor, mühendislik yapıyorlar. 

Sosyal hayatın örgütlü olması önemlidir. Bu vakıf olur, dernek olur, sendika olur, cemaat olur, birlik olur, ne olursa olsun… Ama hiçbir zaman sosyal hayat içerisinde örgütlü yapıların ya da bireysel durumların siyaseti dizayn etme hakları yoktur. Elbette tercihlerini kullanacak insanlar… Oy verip kullanacak, ama siyaseti millet dizayn eder." 

Bu arada programda AK Parti Maltepe Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Edibe Sözen Yavuz da söz aldı.   

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir