'İddiamdan vazgeçmiş değilim'

CHP Yalova Milletvekili İnce, Kılıçdaroğlu'nun kendisine PM üyeliği teklif ettiği yönündeki haberlerin doğru olduğunu, bunu reddettiğini ve iddiasından vazgeçmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, kendisine Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan PM üyeliği teklifini geri çevirdiği yönündeki haberlerin doğru olduğunu belirterek, “Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim çünkü bu yapıda başarılı olunamaz” dedi ve 'İddiamdan vazgeçmiş değilim, iddiamı hep birlikte gerçekleştireceğiz' açıklamasını yaptı.

İnce, CHP’nin Ankara Spor Salonu’nda düzenlenen 35. Olağan Kurultayı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan PM üyeliği teklifini geri çevirdiği yönündeki haberlere yönelik soru üzerine İnce, haberleri doğruladı. Yönetim anlayışı aynı olduğu sürece bir başarı çıkmayacağını savunan İnce, “Türkiye terörden ağlarken, her gün şehitlerimiz gelirken, çocuklarımızı ölürken, sokağa çıkma yasakları varken, CHP’nin bir çözüm, umut olması lazım. Ben o umudu, çözümü görmüyorum. O değişim ruhunu falan da yakalamıyorum. O heyecanı ben burada görmüyorum ki. Ben 25 senedir bu kurultaylara gelen birisiyim. Daha 25-26 yaşlarındayken kurultay delegesi olarak bulundum bu salonlarda, il başkanı olarak bulundum. 14 yıldır milletvekiliyim, milletvekili olarak bulundum. O heyecanı ben görmüyorum. İddiamın arkasındayım. Böyle bir görevi tabii ki kabul etmedim çünkü başarılı olunamaz bu yapıda. Süreç devam ediyor, bakacağız” diye konuştu.

'İddiamdan vazgeçmiş değilim'

İnce neden Genel Başkanlığıa aday olmadığı konusunda da, “Şimdi aday olabilirdik ama demokrasicilik oyununun bir parçası olmak istemedim. Ama iddiamdan Vazgeçmiş değilim, iddiamın arkasındayım onu gerçekleştireceğiz hep birlikte” diye konuştu. İnce, “Ne zaman” sorusuna “Fazla sürmez” karşılığını verdi.

Kılıçdaroğlu ile İnce’nin dün akşam saatlerinde bir araya geldiği ve Kılıçdaroğlu’nun İnce’ye PM üyeliği teklif ettiği kaydedilmişti.

İnce'ye yalanlama geldi

CHP Genel Merkez yönetiminden, “İnce’ye PM üyeliği önerildi” haberlerinin doğru olmadığı açıklaması geldi. Genel merkez kaynakları, “Görüşme talebi de sayın Genel Başkan'dan değil İnce’den geldi. Görüşmede kendisine PM üyeliği yapılması da sözkonusu değildir” dediler.