'İnternetle Hayat Kolay', 1.242 kişiyi internetle tanıştırdı

TTNET'in kurumsal sosyal sorumluluk projesi ''İnternetle Hayat Kolay'', 6 ay içerisinde toplam bin 242 kişiyi internetle tanıştırdı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

İSTANBUL - TTNET'in kurumsal sosyal sorumluluk projesi ''İnternetle Hayat Kolay'', 6 ay içerisinde toplam bin 242 kişiyi internetle tanıştırdı. TTNET, daha önce internetle tanışmamış olan 12 yaş üstü genç-yaşlı, kadın-erkek herkesi gezici eğitim TIR'ındaki ücretsiz eğitimlere davet ediyor.

TTNET açıklamasına göre Türkiye'nin ''bilgi toplumu olma'' hedefini destekleyen TTNET, ''İnternetle Hayat Kolay'' adıyla 2012 Mayıs ayında başlattığı ve internet okuryazarlığını artırmayı hedeflediği kurumsal sosyal sorumluluk projesi ile 6 ayda bin 242 kişiye internet kullanma eğitimi verdi.

''İnternetle Hayat Kolay'' Projesi'nin en önemli özelliği gezici olması ve bulunduğu şehri semt semt gezerek hizmeti katılımcıların ayağına götürmesi. Projenin gezici TIR'ının içerisinde 25 kursiyer için 25 adet dizüstü bilgisayar bulunuyor. İnteraktif ve teknoloji donanımlı bir eğitim imkanı sunulan TTNET Eğitim TIR'ında kablosuz ve hızlı internet bağlantısı sayesinde 25 kişi aynı anda eğitimdeki uygulamaları gerçekleştirebiliyor.

Başvuruların, katılımcıların kendi bölgelerindeki muhtarlıklar, TTNET satış ofisleri, sivil toplum örgütleri ve kadın kuruluşları aracılığıyla alındığı projede, uzman eğitmenler interneti anlama ve öğrenme derslerinin yanı sıra teknolojideki son gelişmeler, Facebook, Twitter gibi sosyal ağlar, Skype gibi görüntülü haberleşme platformları, internette alışveriş ve güvenlik gibi konularda eğitim veriyor. Bir hafta içinde 10 saatlik programı tamamlayan katılımcılar sertifika almaya hak kazanıyor.

Eğitime en çok ilgi çocuklar ve kadınlardan

Proje Koordinatörü Soner Sabri Bozok, katılımcıların eğitimler sonunda kendilerine olan güvenlerinin arttığını söylerken, projeye en çok ilginin 12-15 yaş arası çocuklardan ve kadınlardan geldiğini söyledi.

Eğitmen Seda Sönmez de eğitimlerin sonunda katılımcıların korkularını yendiklerini ve en fazla ilgi gösterdikleri konuların başında, internetten alışveriş ve hastane işlemlerinin geldiğini belirtiyor. Sönmez, ''Örneğin katılımcılar, internet üzerinden market alışverişi yapabileceklerini gördüklerinde büyük bir şaşkınlık ve sevinç yaşıyorlar. Ayrıca kampanya ve promosyonlardan haberdar oldukları için de aile bütçelerine olumlu katkı sağlamaktan mutlu oluyorlar'' ifadelerini kullandı.