'Karadeniz'den Büyükekşi’ye tam destek

Karadeniz İhracatçı Birlikleri delegeleri, 3 Haziran'daki seçimde TİM Başkanı Büyükekşi’yi destekleme kararı aldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ORDU - Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) 03 Haziran 2010 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilecek Genel Kurulundaki seçimlerde, Karadeniz İhracatçı Birlikleri delegeleri Mehmet Büyükekşi’yi  destekleme kararı aldı.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı olmasının yanı sıra Karadeniz İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı görevini de yürüten Dursun Oğuz Gürsoy; TİM ve İhracatçı Birlikleri’nin uzun yıllardan bu yana ihtiyaç duyduğu kendi kanununa kavuşmasında, iki yıl önce TİM  Başkanlığına seçilen Mehmet Büyükekşi’nin büyük katkısı olduğuna işaret ederek, böylece İhracatçı Birliklerinin yasal altyapısının tamamlandığını söyledi.

Global krizin en yoğun yaşandığı 2009 yılında ülkemiz ihracatının 100 milyar doların üzerinde olmasında Sn.Büyükekşi’nin büyük çabası ve devlet erkanı ile uyumlu çalışmasının önemli bir etkisi olduğunu ifade eden Gürsoy, Sn.Büyükekşi’nin global kriz nedeniyle büyük sıkıntılarla geçen bu dönemde edindiği tecrübenin ülkemiz ihracatının artırılmasına yönelik olarak yapılacak gelecekteki çalışmalara da rehberlik yapacağına inandıklarını vurguladı.

Yönetim Kurulu üyeleri ile tüm bu hususları göz önünde bulundurarak yaptıkları değerlendirmeler sonucunda, ihracat camiasının büyük küçük tüm sorunları ile ilgilenen Sn. Büyükekşi’nin TİM başkanlığı için tekrar göreve talip olması gerektiğini ve bu çerçevede Karadeniz İhracatçı Birlikleri olarak kendisini destekleme kararı aldıklarını belirtti.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir