'Kargalar Kafeste' otizmliler için söyleyecek

Maçka Rotary ve Step Organizasyon’un öncülüğünde 27 Nisan'da gerçekleşecek konserin tüm geliri otizmli çocukların eğitimlerine katkı için harcanacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye Otistiklere Destek ve Eğitim Vakfı (TODEV) yararına, Maçka Rotary'nin desteği ve Step Organizasyon’un katkılarıyla düzenlenecek Kargalar Kafeste Grubu (Crows at the Cage) konseri 27 Nisan pazar günü gerçekleşecek. 

Gelir otizmli çocukların eğitimlerine katkı için harcanacak

TODEV’e katkı amacıyla güçlerini birleştiren Maçka Rotary ve Step Organizasyon’un öncülüğünde, 27 Nisan pazar günü saat 20:00’de Şişli Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kargalar Kafeste Grubu konserinden sağlanacak tüm gelir otizmli çocukların eğitimlerine katkı için harcanacak. Konser biletleri 45 lira karşılığında Mybilet’ten satın alınabilecek. 

TODEV Genel Sekreteri Yeşim Manav, konuyla ilgili açıklamasında otizm tanısının giderek arttığını belirterek,  doktorların tanı koymada daha deneyimli olmalarının bu noktada pozitif rol oynadığını vurguladı. Günümüzde çevresel faktörlerin ve yaşam biçimlerinin de otizm tanısının artışında etkili olduğunu kaydeden Manav,  otizmli çocukların eğitimlerine dikkat çekti. Yeşim Manav “Çalışmaların daha kapsamlı olması, ülkemizde otizmin durumu ve eksikliklerin giderilmesi amacıyla TODEV olarak Türkiye’de bir OTİZM ARAŞTIRMA MERKEZİ açılması için çalışıyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor” diye konuştu. 

Kargalar Kafeste Grubu konserine destek veren Maçka Rotary Dönem Başkanı Güzin Anbar ise, otizmin toplumsal bir durum olduğuna ve otizmli çocukların eğitimlerinin desteklenmesi gerektiğine vurgu yaparak, "1980'li yıllarda 1000 doğumdan birinde görülen otizmli doğan çocuk sayısı günümüzde 80 doğumdan bire düştü; ancak, bu konudaki sorumluluklarımız da arttı” dedi.

Bu konularda ilginizi çekebilir