'Kul hakkı yediniz diyemezler'

CHP lideri Kılıçdaroğlu, "Bizim bir özelliğimiz var, bize her türlü suçlamayı getirebilirler ama hiç kimse 'kul hakkı yediniz' diyemez. Her kuruşun hesabını veririz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

MANİSA - Manisa'nın Turgutlu ilçesinde Koza Pazarı Meydanı'nda seçim otobüsü üzerinden vatandaşlara seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini "Başbakan Kemal" sloganıyla karşılayanlara "Başbakan olarak geleceğim inşallah" dedi. 

Kılıçdaroğlu, AK Parti iktidarı aleyhine slogan atılması üzerine, "Sirkeliyorum ben bunları. Ağaçtan bir meyve falan düşer diye beklemeyin. Bunlar bereketsiz, tek bir meyve vermezler, kendileri yerler, ceplerini düşünürler. Halkı, esnafı, çiftçiyi, emekliyi düşünmezler. Kendilerinin ve çocuklarının istikbalini düşünürler. Ben halkım için varım. Bizim bir özelliğimiz var, bize her türlü suçlamayı getirebilirler ama hiç kimse bize 'kul hakkı yediniz' diyemez. Biz her kuruşun hesabını veririz" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, bölünmeden, kavga etmeden,  güzel ülkede barış içinde yaşayacaklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

"Provokasyon yapıyorlar, alet olmayacağız. Amacımız iktidar olmak, önce yerelde, sonra genelde. Eğer sizin izniniz olursa, çünkü benim tek güvencem halkımızdır. Her ortamda dile getirdim, insana hizmet etmenin hakka hizmet olduğuna tüm yüreğimle inandım. Size hizmet etmeyi seviyorum. Huzurlu bir Türkiye istiyor musunuz? Barış  içinde yaşayan bir Türkiye istiyor musunuz? Herkesin işi, aşı olsun, Twitter yasakları olmasın, insanlar rahatlıkla düşüncelerini açıklasın diyor musunuz?"

"2.5 milyon genç ilk kez oy kullanacak" 

Yerel seçimlerde iki buçuk milyon gencin ilk kez sandığa gideceğini kaydeden Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İki buçuk milyon gence inanıyorum, onlar özgür bir Türkiye istiyorlar, düşüncelerini rahatlıkla açıklamak istiyorlar. Eğer iş istiyorsanız, aş istiyorsanız, barış istiyorsanız, huzur istiyorsanız tarih belli, 30 Ağustos nasıl bizim bağımsızlık savaşımızın önemli göstergesiyse, nasıl bir kısrak başı gibi Akdeniz'e uzandıysa şimdi 30 Mart'ta demokrasi tarihimizi yeniden yazacağız. Yeniden özgür ve güzel bir Türkiye'nin yolunu açacağız."