'Mall of İstanbul' için ilk kazma aralıkta vuruluyor

Torunlar GYO, 491 milyon liralık projeye aralık ayında start verecek; proje 2013'te tamamlanacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Torunlar GYO, yaklaşık 491 milyon TL yatırımla Türkiye'nin "en büyük" karma kullanım projelerinden "Mall of İstanbul"u hayata geçirecek.

"Mall of İstanbul" projesi, Perakende Günleri sırasında düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, İMKB'de işlem görmeye hazırlanan Torunlar GYO'nun yatırımlarına hız kesmeden devam ettiğini bildirdi.

Torun, Torunlar GYO'nun halka arz sürecini tamamladıklarını, şirketin yarın İMKB'de işlem görmeye başlayacağını hatırlatarak, "Mall of İstanbul"un, alışveriş merkezi, konut, otel ve ofis bloklarından oluşan konsepti ile Türkiye'nin "ilk" uluslararası standartlarda dağılım oranlarına sahip karma projesi olacağını kaydetti.

"Mall of İstanbul"un, Batı İstanbul'un sinerji merkezi olacağını kaydeden Torun, içinde İstanbul'u yansıtan bir müzenin de yer alacağı projenin inşaatına Aralık ayında başlayacaklarını, 2013'de projeyi tamamlayacaklarını bildirdi.

Torun, "Torunlar GYO olarak 2014'un ilk çeyreğine kadar ön gördüğümüz 858 milyon liralık yatırım planımızın ilk adımını Mall of İstanbul projesi ile hayata geçiriyoruz. Yaşam, iş, alışveriş, eğlence, konaklama, sosyal ve eğitsel üniteler içeren proje, şehir içinde yeni bir şehir merkezi olarak bulunduğu bölgenin sosyal ve ekonomik dönüşüme de öncülük edecek. 491 milyon liralık yatırım tutarı ile Mall of İstanbul, Torunlar GYO'nun bugüne kadar gerçekleştirdiği en büyük yatırım olarak da dikkat çekmektedir" diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Torun, proje içerisinde bir tane 5 yıldızlı otelin yer alacağını, bu oteli işletmeyi düşünmediklerini, uluslararası bir markaya vereceklerini, şu anda otelle ilgili birçok uluslararası marka bulunuğunu söyledi.

Mall of İstanbul

Verilen bilgiye göre, Mall of İstanbul, Asya ve Avrupa yakalarının en yoğun trafik güzergahında, Mahmutbey'de, D-100 (E-5), TEM ve Basın Ekspres otoyollarının kesişim noktasında yer alıyor.

"Mall of İstanbul", 5 farklı uluslararası firma arasında yapılan yarışmada birinci olan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık şirketi Design Development Group tarafından projelendirildi.

Toplam 140 bin metrekarelik kiralanabilir alana sahip alışveriş merkezi içinde, 300 mağazadan oluşan 110 bin metrekarelik perakende kısmı ve 30 bin metrekarelik eğlence ve yemek alanı bulunacak. Ayrıca 110 bin metrekare yaklaşık 1.200 adetten oluşan bir konut kompleksi, 25 bin metrekarelik ofis blokları yer alacak. Karma proje içinde 300 oda kapasiteli 5 yıldızlı bir de otel bulunacak.

"Mall of İstanbul"da açık hava alışveriş alanları, gurme pazarı, iç sirkülasyon için nostaljik "hatlı tramvay", 120 metre kayak pistli snowpark, Türkiye'nin en büyük dönme dolabı, 100 metre yüksekliğinde adrenalin kulesi, planaterium astrolojik gözlem evi gibi bir çok "ilk"ler de yer alacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir