'MHP'nin tutumu koalisyon mesajı vermez'

Davutoğlu, Meclis Başkanlığı seçim sonucunun, AK Parti-MHP koalisyonuna işaret ettiği iddiaları için, "MHP’nin, Meclis Başkanlığı seçiminde aldığı tutum da koalisyonla ilgili bir mesaj vermez" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Başbakan Ahmet Davutoğlu, TBMM Başkanı seçilen İsmet Yılmaz'ın yerine Milli Savunma Bakanlığı için isim belirlenip belirlenmediği konusunda, "Bir görevlendirme yapacağım. Yani Türkiye'nin şu şartları vekaleten götürmeyi bence çok doğru görmüyorum. Kısa süreli boşluk olmaması için önümüzdeki sürecin uzayabileceğini de göz önünde bulundurarak, muhtemelen asaleten bir görevlendirme yaparım" dedi.

Meclis Başkanı seçilen İsmet Yılmaz için Ak Parti Genel Merkezi'nde  resepsiyon düzenlendi. Kutlama resepsiyonuna İsmet Yılmaz'ın tarafsızlığına gölge düşürmemek için katılmadığını kaydeden Davutoğlu, "Hiçbir fire vermeden 258'i yakalayan grubumuzu tebrik ediyorum. Bir takım hesapları yapanlar şimdi herhalde 3 değil, 5 değil 40 kez daha düşünerek hesaplarını ona göre yapsınlar" dedi.

"MHP'nin tutumu koalisyon mesajı vermez"

Koalisyon görüşmeleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Davutoğlu, “Ben ilk günden şunu söyledim; Meclis Başkanlığı seçimleri koalisyon müzakerelerinin parçası, işareti olmaz. Yani genel beklenti şuydu; biz perde gerisinde bazı temaslarla Meclis Başkanlığını koalisyon hesapları içinde değerlendireceğiz. Bunun olmayacağını ilk günden söyledim ve hiçbir arkadaşımız, hiçbir partiyle hiçbir şekilde böyle bir müzakere içine girmedi” şeklinde konuştu.

“MHP’nin, Meclis Başkanlığı seçiminde aldığı tutum da koalisyonla ilgili bir mesaj vermez” diyen Davutoğlu, şöyle devam etti:

“MHP’nin hangi saiklerle böyle bir tutum aldığı, tamamıyla onların kendi iç kararlarıdır, iç karar süreçlerinin sonucudur ve biz buna saygı duyarız. Bunu tartışmayız. Bugün diğer partilerin MHP ile ilgili yaptıkları değerlendirmeleri de ben siyasi ahlak bakımından doğru bulmuyorum. Başka partilerin aldığı kararlar tamamıyla o partilerin kendi iç takındıkları tutumdur. Ben bu kararı, başka bir karar almış olsalardı da tartışmazdım."

"CHP ile MHP'ye aynı uzaklıktayız"

Davutoğlu, "Hiçbir gizli pazarlık olmayacak, her şey kamuoyunun önünde olacak" dedi, ve CHP ile MHP'ye aynı uzaklıktayız ifadesini kullanırken, "AK Partisiz koalisyon olmaz" dedi.