'Milli Gurur Milli Forma' sergisi Ankara'da açıldı

Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergi, 12 Ekim'e kadar ziyarete açık olacak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Futbol Federasyonu ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanlığı'nın işbirliğiyle hazırlanan "Milli Gurur Milli Forma" sergisi Ankara'da açıldı.

Kızılay Metro İstasyonu Sergi Salonu'ndaki açılışa, Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav, Hacettepe Kulübü Başkanı Turgay Kalemci, Ankaraspor Kulübü Başkanı Ruhi Kurnaz, FIFA kokartlı hakem Selçuk Dereli, federasyon yönetim kurulu üyeleriyle çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu, emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Milli forma, Türk futbol tarihinin canlı tarifidir. 85 yıl boyunca olumlu, olumsuz yaşadığımız birçok hatırayı bu formalar hatırlatır" dedi. (A) Milli Takım'ın 2010 Dünya Kupası elemelerinde oynayacağı Bosna Hersek ve Estonya maçlarına da değinen Başesgioğlu, millilerin elemeleri geçerek Güney Afrika'da yine büyük zaferler kazanacağına inandığını söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de başkentte böyle bir sergi açıldığı için Ankaralılar adına federasyon yöneticilerine teşekkür etti ve milli takıma başarılar diledi.

Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Özgener ise serginin Ankara'da büyük bir ilgiyle karşılanacağını umut ettiğini kaydederek, "İstanbul ve Kocaeli'de açılan sergileri 10 gün içinde 5 bin kişi ziyaret etti. Ziyaretçilerin bir bölümünün gençlerden ve bayanlardan oluşması ayrıca mutluluk verici" diye konuştu.

Sergi 12 Ekim'e kadar Ankara'da

5 Temmuz 2008 tarihinde hayatını kaybeden Futbol Federasyonu Başkanı Hasan Doğan'ın anısına düzenlenen sergi, 12 Ekim Pazar gününe kadar ziyarete açık olacak. Sergide, Futbol Federasyonu'nun kurulduğu 1923 yılından günümüze kadar (A) Milli Takım futbolcularının giydiği formalardan örnekler yer alıyor. 85 yılın 12 ayrı dönemde incelendiği sergide, 24 çeşit formanın yanı sıra önemli maçlardan özet görüntüler de bulunuyor. Sergi, Ankara'dan sonra Kastamonu, Karabük, Samsun, Trabzon, Artvin, Kars, Erzurum, Sivas, Malatya, Muş, Van, Siirt, Diyarbakır, Adıyaman, Gaziantep, Adana, Kayseri, Kırşehir, Konya, Antalya, Denizli, İzmir, Kütahya, Eskişehir, Bursa, Çanakkale ve Tekirdağ'da sporseverlerle buluşacak.