'Müsteşar'a 772 lira verildi, öğretmene 1 lira yok'

Memur-Sen Genel Başkanı Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e kırgın olduğunu belirterek memur zammında yeterli desteği görmediğini söyledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME





ANKARA - Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun açılışına Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile katılmamasına ilişkin, "Üzgünüz, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e kırgınız, kırgınlığımızı ortaya koyuyoruz" dedi. Gündoğdu ile Memur-Sen'e bağlı sendikaların genel başkanları, resmi açılışı Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından bugün yapılan Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nu gezdi.

Okulun önünde öğretmenlerle fotoğraf çektiren Gündoğdu, gazetecilerin sorularını da yanıtladı. "Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in sabah katıldığı törende neden yoktunuz" sorusu üzerine Gündoğdu, önceden belirlenmiş bir programı olduğunu belirterek, "Hem de öğretmenlere doğru bakmadıklarını düşündüğüm için, bu program sayesinde biraz uzak durayım istedim" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, memurlarla Hükümet arasında yapılan toplu sözleşme sürecinde yanıltıldığını öne süren Gündoğdu, bu süreçte Başbakan'a en doğru bilgiyi Milli Eğitim Bakanı'nın vermesi gerektiğine inandıklarını söyledi.

Mehmet Akif İnan İlköğretim Okulu'nun geleceğin sendikacılarını ve siyasetçilerini yetiştireceğini ifade eden Gündoğdu, şunları kaydetti: "Üzgünüz, Milli Eğitim Bakanı Dinçer'e kırgınız, kırgınlığımızı ortaya koyuyoruz. Maliye Bakanı genel manada yüzdelik zammı verirken, yeterli adım atmamış olmamasından dolayı üzgünüz. 666 sayılı KHK ile müşteşara, genel müdüre bir gecede 772 TL ek ödeme veriliyorken, öğretmene 1 TL bile ek ödeme verilmediği için üzgünüz. 'Balın yoksa bal dilin de mi yok' atasözü gereği 'Azımızı çoğa tutun, veremedik, bizi anlayın' demek varken, çalışmıyor noktasında, her bakanın yaklaşımında, beden dilinde, öğretmenleri ve sendikaları hedef göstermesinden dolayı üzgünüz. Mehmet Akif İnan'ın talebesi olduğu için üzüntümüz 2 kat artıyor. Mehmet Akif İnan bizim olmazsa olmazımız ama talebeleri bazı talebelere girmemiş. Biz de bugün müstakil olarak geldik. Bu ortama gelinmeseydi, seve seve gelir, bakanıyla açılışı yapardık."

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in, kütüphane ve konferans salonunun tefrişatını yapan Eğitim Bir-Sen'e teşekkür etmediğini savunan Gündoğdu, "CHP iktidarda olsaydı, CHP'li bir bakan ve CHP'nin atadığı il milli eğitim müdürü buranın açılışını yapsaydı, Eğitim Bir-Sen yine bu okula bu katkıyı verirdi ve açılışta bakan ve il milli eğitim müdürü, en azından 'sivil toplum örgütü  fedakarlık yapmış' diye teşekkürü çok görmezdi" diye konuştu. Gündoğdu, öğretmenlerde hiçbir sorun olmadığını ifade ederek, "Öğretmene doğru bakmayanlar, bakamayanlar, bakışlarını gözden geçirsinler" dedi.
 

Bu konularda ilginizi çekebilir