'New York taksi ihalesi Türkiye için fırsat'

Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup, ortak iştirakleri Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile katıldıkları New York şehrinin taksileri için açılan ihalenin sonucunu bekliyor.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL - Türkiye'nin tek çok markalı üreticisi Karsan, Kıraça ve Hexagon Grup, ortak iştirakleri Hexagon Studio’nun tasarım desteği ile katıldıkları New York şehrinin taksileri için açılan ihalenin sonucunu bekliyor.
İhale, taksileri tasarlamak ve üretmek üzere Taksi ve Limuzin Komisyonu (TLC) tarafından "Geleceğin Taksisi" projesi kapsamında açılmıştı. Karsan Yönetim Kurulu Başkanı İnan Kıraç, ihaleye ilişkin düzenlenen bilgilendirme toplantısında, "Bizim Türkiye olarak kendi markamıza ihtiyacımız var. Bunu artık çok özledik. Büyüklerimiz ortaklı oldukları için Karsan bu konuya sahip çıktı" dedi.
Karsan’ın gerek kendisi gerek kardeş şirketi Hexagon ile böyle bir aracı tasarladığını belirten Kıraç, "New York olur, olmaz. Ama inanın göreceksiniz bu vasıta dünyanın vasıtası olacaktır. İstanbul’un, Türkiye’nin vasıtası olacaktır ve ilk yerli isim olarak bir başlangıç olacaktır" dedi. Jan Nahum da, Türk otomotiv sanayisinin kendi markasını yaratma özlemine dikkat çekerek New York taksi ihalesi ile böyle bir ihtiyacı cevaplama fırsatı doğurduğunu vurguladı. Nahum, "Bu yolculuk Türk otomotiv sanayisinin marka yaratma yolculuğu" diye konuştu.
Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde
Bu konularda ilginizi çekebilir