'O karar bizim için yok hükmünde'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun 'soykırım' kararı için, "Parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir'' ifadelerini kullandı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Kazakistan'da Türk-Kazak İş Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Parlamentosu'nun (AP) 1915 olaylarına ilişkin kararını değerlendirdi.

Erdoğan, "Geçmişte yaşanmış acıları bahane ederek bugün Türkiye'yi ve milletimizi itham etmeye çalışanlar her şeyden önce tarihe haksızlık ediyorlar. Soykırım gibi geçmişte kesinlikle olmamış bir şeyi mutlak gerçek gibi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalışanlar beyhude yere uğraşıyorlar. Bu konuda parlamentolarda alınan kararlar bizim için yok hükmündedir'' ifadelerini kullandı.

Erdoğan, "Bu tür kararlar Ermeniler istismar edilerek Türkiye düşmanlığının dışa vurumundan ibarettir. Bu tür kararların hepsi de bizim için yok hükmündedir. Buradan Ermenilere dostluk çağrımı tekrarlamak istiyorum. Gelin tarihi tarihçilere bırakalım. Biz ortak çıkarlarımız, ortak geçmişimiz ışığında kendimize yeni bir gelecek inşa edelim" şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün 1915 olaylarını bahane ederek Türkiye aleyhine kararlar alan devletlerin Ermenilerin hakkını, hukukunu korumak, acılarını paylaşmak gibi bir dertlerinin kesinlikle olmadığını söyledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir