'Özel hayat' operasyonu büyüyor

Özel hayatın gizliliğine ilişkin düzenlenen operasyonda 9 ilde 49 adreste aramalar yapıldı; 35 kişi gözaltına alındı. 14 kişi ise 8 Kasım'dan sonra ifade verecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen "fuhşa aracılık ettikleri, bu şekilde elde ettikleri bilgiler ve kaydettikleri görüntülerle bazı bürokratlar ile askerlere şantaj yapmayı amaçladıkları öne sürülen kişilere yönelik" soruşturma kapsamında başta İstanbul ve Ankara olmak üzere 9 ilde başlatılan operasyonda 35 kişi gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği arama kararı üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında askerlerin, Savunma Sanayii Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanının da bulunduğu 15 kişiye ait ev ve iş yerlerinde arama yaptı.

Soruşturma kapsamında, Antalya'da 1 kişi gözaltına alınırken, İzmir'de ise bir askerin evinde ve iş yerinde arama yapıldı.

Kocaeli'de ise, çoğunluğu askerlere ait yaklaşık 30 farklı adreste arama yapıldığı öğrenildi. Arama yapılan ev ve iş yerlerinde bulunan bazı dokümanlar ile CD ve bilgisayarlara el konuldu. Aralarında asker ve TÜBİTAK personelinin de bulunduğu bazı kişilerin gözaltına alınabileceği öğrenildi. Evlerinde arama yapılan askerlerin Donanma Komutanlığına götürüldükleri bilgisi alındı.

8 Kasım'da ifade verecekler

Operasyon kapsamında emekli albay İ.S'nin de aralarında bulunduğu 35 kişi gözaltına alınırken, haklarında 'zorla getirilme' kararı verilen Tuğamiraller Şafak Yürekli ile Fahri Can Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin ifade vermeleri için 8 Kasım 2010'dan itibaren Merkez Komutanlığı görevlilerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilmelerinin istendiği öğrenildi.

Ankara'da Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aralarında askerlerin, Savunma Sanayii Müsteşarlığında çalışan bir üst düzey görevli ile bir TÜBİTAK çalışanının da bulunduğu 15 kişiye ait ev ve iş yerlerinde arama yaptı. Soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınanların 3'ünün asker, 3'ünün sivil olduğu, ayrıca 2 asker hakkında daha yakalama kararı bulunduğu bildirildi.

Balıkesir'in Erdek ilçesindeki Erdek Mayın Filo Komutanlığında görevli açık kimliği verilmeyen bir binbaşının evinde ve karargahtaki odasında da arama yapıldı.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir