'Özgürlüğün sınırsız olduğu iddia edilemez'

Şahin, Twitter yasağı ile ilgili, "Özgürlüğün sınırsız olduğunu iddia edemezsiniz. Özgürlüğün de sınırı vardır ve bu sınır başkalarının haklarının sınırlarına kadardır" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BARTIN - AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, Bartın'daki ziyaretleri öncesi bir restoranda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 

Twitter'a tedbir amaçlı erişimin engellenmesine ilişkin soru üzerine Şahin, yargının bir karar verdiğini, kararın yerine getirilmesi ve uygulanmasının icap ettiğini söyledi.

Şahin, söz konusu kararın siyasi olmadığını ve beğenilmediği takdirde üst mahkemelere itiraz edilebileceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Bunun siyasi polemik konusu yapılmış olmasını doğru bulmam ancak bu sosyal medya, Twitter gibi alanlar, çağımızın ulaşabildiği en önemli teknolojik seviyedir. Her şeyin istismarı olduğu gibi bunun da istismarı olabiliyor. İstismar ediliyor ve başka insanların özgürlükleri ihlal ediliyorsa, özgürlüğün sınırsız olduğunu iddia edemezsiniz. Özgürlüğün de sınırı vardır ve bu sınır başkalarının haklarının sınırlarına kadardır. Örneğin, Twitter'da bir hanımefendinin adına hesap açılıyor ve oraya affedersiniz seks kasetleri konuluyor. O hanımın haberi bile yok. Aynı şey sizin için, başka bir vatandaş için yapılsa sessiz mi kalacaksınız? Yargının, devlet düzeninin bunların karşısında 'teknolojik seviyedir' deyip, sessiz mi kalması lazım? Dolayısıyla konuya tek taraflı değil, insanın temel hak ve özgürlükleri açısından bakmak lazım."

"Çok şükür, şehit cenazeleri gelmiyor" 

"Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında verilen mesajlara ve çözüm sürecinde gelinen noktaya ilişkin" soru yöneltilen Şahin, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve AK Parti iktidarının ülke için yaptığı en önemli işlerin başında çözüm sürecinin geldiğini belirtti.

Şahin, terör ve terörle mücadelenin ülkeye büyük zarar verdiğine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Eğer bizim başımızda böyle bir sorun olmasaydı, Türkiye bulunduğu noktadan çok daha ötelerde olabilirdi. Sorunun çözümüyle ilgili hükumetin başlatmış olduğu bu süreçte bir yıl geride kaldı. Çok şükür, şehit cenazeleri gelmiyor, artık analar, babalar askerlik çağına gelmiş çocukları için endişe duymuyor. Çocukları askerdeki ailelerin bir kulağı telefonda, televizyonda olmuyor. Bu, Türkiye için çok önemli ve olumlu bir neticedir. İnanıyorum ki bu terör sorununu da konuşarak, görüşerek masada halledebileceğiz. Nevruzun barış mesajlarıyla geçmiş olması, geleceğe dair umutlarımızı da arttırmaktadır."

Şahin, herkese sorumluluk düştüğüne işaret ederek, "Herkes sorumluluğunu gerektiği şekilde yerine getirdiğinde ülkede çözemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur ancak tek devlet, tek bayrak, tek vatan hedeflerimizden asla vazgeçmeden bunları yapacağız. Süreci böyle dikkatle takip ediyoruz. Dün yaşadığımız olumlu havadan da kişisel olarak son derece memnunum" ifadesini kullandı.