'Parti binalarına saldırıları tasvip etmiyorum'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Tusk ile görüşmesinin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ile görüşmesinin ardından düzenlediği basın toplantısında, "Terör örgütüyle arasına mesafe koymakta zorlanan bu partiye bir kez daha sesleniyorum, tercihinizi yapın. Demokrasinin mi terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığıyla mı silahla, bombayla, şiddetle, kanla mı yürüteceksiniz?" dedi.

"Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaşmasam da bu duruşunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeyi göze alacaksınız" ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye'nin provokatör siyasetçilere değil, sorumlu siyasetçilere ihtiyacı var. Parti binalarına yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Hangi siyasi partinin, hangi STK'nın mensubu olursa olsun, bana göre yanlış yapıyor" şeklinde konuştu.

'1 Kasımda sandıklar ortaya gelecek'

Terörle, teröristle mücadelenin devletin ve onun güvenlik güçlerinin görevi olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil, sandıktır. Siyasetinden, üslubundan, tutumundan rahatsız olduğunuz partiden veya partilerden hesap mı sormak istiyorsunuz? İşte 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek. Orada bu hesaplaşmayı en etkili, en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sığınmacılar konusunda da "Hayatta kalma mücadelesi veren bu insanlar karşısında Avrupa ülkelerinin meseleye 'kendi konforlarını bozmama' düşüncesiyle yaklaşmaları asla ahlaki bir tavır değildir. Bu tavır, Avrupa'nın üzerine kurulduğu tüm temel değerlere sırtını çevirmesi anlamına gelmektedir. Almanya başta olmak üzere mülteci sorununun çözümüne ciddi katkı sağlayabilecek ülkelerin son günlerde yaklaşımlarını değiştirme işareti vermelerinden memnuniyet duyuyorum" fadelerini kullandı.