'Pipa Bacca'nın katiline müebbet

İtalyan sanatçıya tecavüz ettikten sonra boğarak öldüren kişiye ömür boyu ağır hapis cezası cezası verildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

 

KOCAELİ - Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, aracına aldığı "Pippa Bacca" ismiyle tanınan İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'ya tecavüz ettikten sonra boğarak öldürdüren kişiye, vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ömür boyu ağır hapis cezası cezası verildi.

Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, "ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası" istemiyle yargılanan tutuklu sanık Murat Karataş (39), "Pippa Bacca"nın ablası müşteki Antonia Giuseppina Beatrice Pasgualina Di Marineo, annesi Elena Manzonı Dı Chıosca, avukatı Mehmet Eke, tercüman Fuat Serdaroğlu ile sanık avukatı Emrah Alper Bozatlı katıldı. 

Sanık avukatı Emrah Alper Bozatlı'nın yazılı olarak mahkemeye sunduğu esasa ilişkin savunması okunduktan sonra dosyaya kondu. Mahkeme heyeti daha sonra karar için duruşmaya kısa süre ara verdi.

Mahkeme Heyeti Başkanı Fazlı Aksoy, aranın ardından sanık Murat Karataş'a vücut dokunulmazlığını ihlal, ırza geçme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, kasten öldürmek, yakalanmamak için delilleri ortadan kaldırmak ve hırsızlık suçlarından ömür boyu ağır hapis cezası cezası verdi.

Milano'dan sanatçı arkadaşı Silvia Moro ile 8 Mart 2008'de "barış ve güven" mesajı vermek amacıyla gelinlikle yola çıkan, Balkan ülkeleri ve Türkiye üzerinden kara yoluyla otostop yaparak Tel Aviv'e ulaşmayı hedefleyen İtalyan sanatçı Giuseppina Pasqualina Di Marineo'nun 11 Nisan 2008'de Gebze yakınlarında cesedi bulunmuştu.