'Sabıka kaydınız var mı?'

CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı İhsanoğlu sabıka kaydını aldı. İhsanoğlu, gazetecilerin “Sabıkanız var mı?” sorusuna “Allah’a şükür tertemiz” yanıtını verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - CHP ve MHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak önerdiği Ekmeleddin İhsanoğlu, adli sicil kaydı aldı.

Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na gelen İhsanoğlu, işlemlerinin ardından adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. İhsanoğlu, ''Sebebi ziyaretimiz müracaat dosyasını tamamlamak için gerekli adli sicile ait kaydı almaktır. Bu kaydı arkadaşlar da alabilirlerdi. Fakat ben kendim gelmek istedim. Bizzat kanundaki hükme göre şahısların kendilerinin alması lazım. Vekalet yolları da var ama ben kendim gelip almak istedim. İşte gördüğünüz gibi iki dakikada sağolsunlar verdiler. Demek ki endişe edecek bir şey yok" diye konuştu.

İhsanoğlu, ''Adliye personeli sizi hoş karşıladı, nasıl buldunuz?" sorusuna, "Çok sevindim. Allah'a şükür gittiğimiz her yerde herkes çok hoş bir şekilde karşılıyor. Müspet ince ifadelerle, hayırhah düşüncelerle iyi temennilerini ifade ediyorlar. Bu da beni mutlu ediyor'' cevabını verdi. 

Seçim yarışının çok medeni ve çok seviyeli bir şekilde başlayacağından emin olduğunu belirten İhsanoğlu, "Kararı milletimiz verecektir. Milletimiz her zamanki gibi en doğru, en hayırlı kararı verme hususunda büyük tecrübeye sahiptir. Bu konuda da milletimiz bu tecrübesini, bu birikimini gösterecektir" değerlendirmesinde bulundu.

Sabıka kaydı olup olmadığı sorusuna gülerek cevap veren İhsanoğlu, "Çok, neler yok... Allah'a şükür tertemiz'' dedi.

Seçim kampanyasına nereden başlayacağı sorulan İhsanoğlu, Yozgatlı olduğunu belirterek, seçim startının bu ilden verileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir