'Siber güvenlikte Türkiye'nin adı dünyaya duyurulacak'

BTK Başkanı Acarer, 15 ülkenin katılacağı Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı 2014 ile Türkiye'nin adının dünyaya duyurulacağını söyledi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, siber tehditlerle mücadelede uluslararası işbirliğinin büyük önem taşıdığını ifade etti.

"15 ülkeden 3-4'er kişilik siber olaylara müdahale ekipleri katılacak"

Daha önce 3 kez gerçekleştirilen siber güvenlik tatbikatını bu yıl uluslararası katılımla düzenlemeyi kararlaştırdıklarını belirten Acarer, Uluslararası Siber Kalkan Tatbikatı 2014'e 15 ülkeden gelen 3-4'er kişilik siber olaylara müdahale ekiplerinin katılacağını aktardı.

Acarer, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının  siber güvenlik politikaları doğrultusunda Uluslararası Telekomünikasyon Birliği (ITU), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile ITU-IMPACT işbirliğinde siber güvenlik konusunda farkındalığın arttırılmasını, yeteneklerin geliştirilmesini ve uluslararası koordinasyonun sağlanmasını hedeflediklerini kaydetti.

BTK Başkanı Acarer, şunları kaydetti:

"Siber güvenlikte uluslararası işbirliğinin öneminden hareketle, ITU, IMPACT ve katılımcı ülkelerle söz konusu işbirliğinin arttırılması amacıyla tatbikatı bu yıl uluslararası alana açtık. Böylece ülkemizin adının siber güvenlik konusunda dünyaya duyurulması ve ulusal çapta düzenlenen tatbikatların uluslararası boyuta taşınması sağlanmış olacak. Bu tatbikatlarla ülkemizin siber güvenlik alanındaki kapasitesinin arttırılması ve rolünün güçlendirilmesini amaçlıyoruz."

15-16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek

İstanbul'da 15-16 Mayıs'ta gerçekleştirilecek programın ilk gününde katılımcı ülkelerin ekipleri, Türkiye'den de kamu kurum ve kuruluşları, işletmeciler ve sivil toplum örgütleri bir araya gelecek.  İlk gün ilk gününde "Adli Bilişim ve Soruşturma", "Mobil Güvenlik ve Siber Güvenlikte Standardizasyon" oturumları düzenlenecek.

Etkinliğin ikinci gününde ise sadece tatbikata katılacak ülkelerin ulusal siber olaylara müdahale ekiplerinin (CERT) yer alması planlanıyor. İkinci gün siber olaylara müdahale ekipleri tarafından yazılı mesajlarda bulunan siber senaryolara cevaplar verilmesi şeklinde tatbikatlar gerçekleştirilecek. Etkinliğe ilişkin detaylı bilgiye "www.icse2014.org" web sayfasından ulaşabiliyor.

Bu konularda ilginizi çekebilir