'Sivil Anayasa' çalışmaları, seçim sonrası yeniden başlayacak

Başbakan Erdoğan, yerel seçimlerden sonra anayasa değişikliği için çalışamaların yeniden başlayacağını duyurdu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Sivil Anayasa için seçim sonrası yeniden çalışmalar başlayacak" dedi.

Başbakan Erdoğan, seçim mitingi için Sivas'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda, Gençlik Meclisi Başkent Staj Programı öğrencilerini kabul etti ve çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Bir öğrencinin "Bizi bu darbe Anayasası'ndan ne zaman kurtaracaksınız?" sorusuna "Nisan..." yanıtını veren Başbakan Erdoğan, Anayasa değişikliği için partiler arası uzlaşmanın gereğine dikkati çekti.

CHP'nin daha önce Anayasa Uzlaşma Komisyonu'na üye vermediğini hatırlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şimdi tabii üye vermeyince, bu işi başka yerlere taşıyacak demektir. Nereye taşınacaktır? Anayasa Mahkemesi'ne taşıyacaktır. Anayasa Mahkemesi'ne taşıdığı zaman, yeniden ülkede bir gerilim meydana gelecektir. Biz böyle bir gerilim sürecine, tekrar Türkiye'yi sokmak istemiyoruz. Onun için de en azından, asgari müşterekler nerede oluşabilir... Nisan ayından itibaren, bunun arayışı içerisinde olacağız. Bu konuda TBMM Başkanı Toptan'ı yeniden devreye sokmak istiyoruz."

"Sessiz yığınların sesi olmak"

Erdoğan, "Davos, tabii her şeyden önce benim milletimin sesi olabilme anlayışından kaynaklanan bir şey. Bir de özellikle İsrail yönetiminin 'biz ne dersek o olur' anlayışı, şahsen beni rahatsız eden bir anlayıştır. Dünyadaki sessiz yığınların sesi olmak, bu çok önemlidir" dedi.

Başbakan Erdoğan, seçim mitingi için Sivas'a hareketinden önce Esenboğa Havalimanı Büyük Şeref Salonu'nda, "Gençlik Meclisi Başkent Staj Programı" öğrencilerini kabul etti ve çeşitli konulardaki sorularını yanıtladı.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak'ın, AK Parti'den aday gösterilmemesine ilişkin bir soru üzerine Erdoğan, şunları kaydetti:

"Hem yaş itibarıyla hem de belediyecilikte geçen süre itibarıyla artık bu yaş iyice ilerlemişti. 65 yaşı buldunuz, bu noktadasınız. Eğer son dönem yapacaksak varız ama yok bundan sonra da devam edecek derseniz bundan sonra yokuz. Son bir dönem bunu yapayım, benim yanıma da bir arkadaşı verirsiniz. Ben onu da yetiştireyim. Ondan sonra da bu arkadaşımızla devam ederiz. Aytaç Bey için olan şey buydu. Bu dönem bitince kendisinin tekrar adaylığını açıklaması, bir defa insanın dürüst davranması açısından hüsrana uğratan bir şey. Böyle bir şeyi beklemiyorduk. Siyasetin bu yönü zaten çok çirkindir, böyle yaptığı için orada yolu ayırdık, o da yolunu buldu.