'Soma tasarısı' alt komisyonda

Torba Kanun Tasarısı alt komisyona sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Taşeronluk koşullarında değişiklikler öngören ve Soma'da hayatını kaybeden işçi yakınlarına ek haklar tanıyan kanun tasarısı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu alt komisyonuna sevk edildi. Muhalefet partileri tarafından TBMM'ye sunulan ve tasarının kapsadığı konularda değişiklikler öngören 99 yasa teklifi ile kamu alacaklarının yapılandırılmasına dair teklif de tasarıyla birleştirildi.

İlk toplantısını bugün gerçekleştirecek olan alt komisyonda, muhalefet partilerinin bugüne kadar TBMM'ye sunduğu, tasarının kapsamındaki ve Soma özelindeki diğer teklifleri için de birleştirme talebinde bulunması bekleniyor.

Tasarı, kamuda asli işler dışında taşeron işçisi çalıştırılmaması, yeraltı işlerinde çalışanların emeklilik hakları ve çalışma koşullarının düzenlenmesi, Soma'da hayatını kaybedenlerin hak sahiplerine ve hayatta kalan sigortalılara prim ve maaş avantajları gibi konularda düzenlemeler içeriyor.

Dün TBMM'ye sevk edilen ve tasarıyla birleştirilen vergi ve SGK prim alacaklarının yeniden yapılandırılmasına dair teklif ise, 30 Nisan tarihine kadar ödenmemiş çok çeşitli kamu alacaklarından bir kısmının affını, bir kısmının taksitlendirilmesini düzenliyor.

Eklenen tekliflerle çok sayıda kanunda detaylı değişiklikler içeren tasarının TBMM'nin tatile girmesinin beklendiği 28 Haziran'dan önce kabul edilmesi bekleniyor.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir