'Taltif' iddiasıyla 3 polise tutuklama talebi

Bazı polislere usulsüz taltif verildiği iddiasıyla yürütülen soruşturmada, savcılıkça ifadesi alınan 14 polisten 3'ü tutuklama, 11'i ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edildi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, "bazı polislere, hak etmedikleri halde usulsüz taltif verildiği" iddialarına ilişkin soruşturması kapsamında gözaltına alınan 14 polisten 3'ü tutuklama, 11'i ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. 

Ankara Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince iki gün önce gözaltına alınan ve bu sabah adliyeye getirilen zanlılar, savcılara ifade verdi. 

Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen, zanlı polislerden E.K, İ.Ç ve M.H'yi tutuklama, 11'ini ise haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. 

Adli kontrol kapsamında Sulh Ceza Hakimi, zanlılara yurt dışına çıkış yasağı koyabiliyor.  

Bu arada, mahkemeye sevk edilenler arasında kardeşi de bulunan gazeteci-yazar Ekrem Dumanlı da adliyeye geldi.  Dumanlı, burada yaptığı açıklamada, 22 yıllık polis olan kardeşinin, sadece bir arabasının bulunduğunu savunarak, "Eğer bu dava hukuki bir dava ise bu insanların toplum vicdanını yaralamadan serbest bırakılması lazım. Eğer siyasi bir dava ise o zaman alınacak karar çok daha kötü olur, ama ona da tepkimiz farklı olmalıdır" ifadesini kullandı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Memur Suçları Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Alper Türközmen'in talimatıyla 2 gün önce 10 ilde başlatılan operasyon sonrası 17 şüpheli polisten 14'ü hakkında gözaltı kararı çıkarılmıştı. "Bazı polislere, görevde bulunmadıkları halde görevdeymiş gibi belge düzenleyip, usulsüz taltif verildiği" iddiasıyla yürütülen soruşturmada, 
3 polise tutuklama, 11'i hakkında ise adli kontrol uygulanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesi kararı çıktı.

Bu konularda ilginizi çekebilir