'Tanıtımlarda yeni logo kullanılacak'

Ekonomi Bakanı Zeybekci, "Turkey-Discover The Potential/Türkiye-Gücünü Keşfet" logosu ve sloganının tüm kuruluşlar tarafından tanıtım faaliyetlerinde kullanılacağını belirtti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, son yıllarda ülkenin gerek ekonomide gerekse de sosyo-kültürel alanda ciddi değişimler ve dönüşümler yaşadığını ifade etti.

Sanayi ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin, akademisyenlerin, marka uzmanlarının, ülkenin tanıtımı ile ilgili faaliyetler gerçekleştiren kurum ve kuruluşların üst düzey temsilcilerinin ve diğer tüm paydaşların etkin katılımıyla "Turkey-Discover The Potential/Türkiye-Gücünü Keşfet"  şeklinde Türkiye Markası logosu ve sloganını oluşturduklarını ifade eden Zeybekci, şunları kaydetti:

"Resmi Gazete’de yayımlanan Başbakanlık Genelgesi neticesinde artık, Ekonomi Bakanlığı olarak kendi çalışma alanımızda yürüttüğümüz çalışmaları, diğer tüm paydaşlarımız da takip edecekler. Kendi iştigal alanlarında yer alan çalışmalar itibarıyla ister spor karşılaşması olsun isterse de hükümetlerarası resmi bir toplantı olsun, 'Turkey-Discover The Potential/Türkiye-Gücünü Keşfet', Türkiye Markası, logosu ve sloganı artık tüm kurum ve kuruluşlar tarafından yapılan tanıtım faaliyetleri esnasında kullanılacak.

Ayrıca, söz konusu Genelge ile Ekonomi Bakanlığı Müsteşarımızın başkanlığını yapacağı 'Türkiye Markası İzleme Komitesi' oluşturuldu. Bu Komite’de ülkemizin tanıtımı için faaliyetler gerçekleştirmekte olan tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının üst düzey temsilcileri yer alacak. Komitenin en temel görevi ise ülkemizin tanıtım faaliyetlerinde koordinasyonu sağlamak ve 'Turkey-Discover The Potential/Türkiye-Gücünü Keşfet' Türkiye Markası ve sloganının kullanımı konusunda çalışmalar yapmak olacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir