'TCSG Güven' denize indirildi

İhale kapsamında inşa edilen ikinci gemi olan "TCSG Güven", 2012 Mart ayında teslim edilecek.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL -  Sahil güvenlik arama kurtarma gemisi "TCSG Güven" denize indirildi.

Törende konuşan Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, her 2 geminin inşasının programa tam uyumlu gittiğini, bunları "Umut" ve "Yaşam" gemilerinin takip edeceğini belirterek, önümüzdeki hafta "Dost"un seyir denemelerine başlayacaklarını, 2011'de üçüncü geminin indirileceğini, teslimatın 2012 yılında tamamlanacağını söyledi.

Koç, savunma sanayi projelerinde özel sektörün kendisinden beklenen performansı göstermesi gerektiğini belirterek, "Bu konuda olabilecek aksaklıklar, Savunma Sanayi Müsteşarlığı-özel sektör işbirliği güvenini sarsabilir" dedi.

Halen tersanenin yat kısmında 4 adet tekne inşaatının sürdüğünü belirten Koç, "Dünya yat sektöründe yerimizi almış bulunuyoruz. Hedefimiz uluslararası en üstün kalitede yatları imal etmektir. Bunun için teknoloji ve yedek kadromuzu devamlı geliştiriyoruz. Dünyadaki yat imalatı gitgide Türkiye'ye kayıyor. Esen rüzgarda yelkenlerimizi açıp bu fırsattan azami istifade etmeye çalışmalıyız" dedi.

RMK Marine'nin, Milli Savunma Bakanlığı'nın Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın ihtiyacı çerçevesinde açtığı 4 adet sahil güvenlik arama ve kurtarma gemisinin inşa ihalesi kapsamında inşa ettiği ikinci gemi olan "TCSG Güven", 2012 Mart ayında teslim edilecek.

Proje kapsamında 9 Haziran 2010'da denize indirilen "TCSG Dost"un açık deniz testleri önümüzdeki hafta başlayacak ve 2011'in Eylül ayında teslim edilecek.

İhale kapsamındaki diğer iki gemi olan "TCSG Umut" ve "TCSG Yaşam" gemileri de 2012 yılında Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın hizmetine sunulacak.

Gemiler, arama kurtarma görevlerinin yanı sıra karakol, kaçakçılığı önleme, denizde kirlenmeyi önleme gibi konularda da faaliyet gösterecek. Gemiler, helikopterle operasyon kabiliyeti ile üstlenebilecekleri tüm görevleri tam yerine getirebilecek donanıma sahip olacak.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir