'Tepenin Ardı' jüri özel ödülünü aldı

18. Saraybosna Film Festivali sona erdi. Yönetmen Emin Alper'in "Tepenin Ardı" filmi "Özel Jüri Ödülü"nü kazandı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME


SARAYBOSNA - Avrupa'nın önemli film festivallerinden biri olarak gösterilen, 52 ülkeden 210 filmi yaklaşık 100 bin izleyiciyle buluşturan ve 32 ülkeden 800 basın mensubunun izlediği 18. Saraybosna Film Festivali, Halk Tiyatrosu'nda yarışma sonuçlarının açıklanmasıyla sona erdi.

Ödüllerin üç farklı kategoride dağıtıldığı festivalde, "belgesel film" dalında gösterilen 23 film arasında ödülü, Romanyalı yönetmen İvana Mladenoviç'in "Işıkları Kapat" adlı filmi aldı.

"Kısa metrajlı film" kategorisinde "Saraybosna'nın Kalbi" ödülüne, genç Kosovalı yönetmen Blerta Zekiri'nin "Geri Dönüş" filmi layık görüldü.

"Uzun Metrajlı Film" kategorisinde yer alan 9 sinema yapıtından, en iyi film olarak Romanyalı yönetmen Radu Jude'nin "Ailemizdeki Herkes" filmi seçildi. Bu film, 25 bin avroluk ödül ile festivalin sembolü olan "Saraybosna'nın Kalbi"ni de kazandı.

Festivalin "Yarışma Bölümü"ne katılan 9 eser arasındaki "Tepenin Ardı" filminin yönetmeni Emin Alper, ödül seremonisinin ardından, yaptığı açıklamada, "Festivale katılmak çok güzel bir duygu. Saraybosna'yı çok sevdik. Bu festivalden ödülle dönmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı oldu" dedi.

Saraybosna'da bulunmak ve festivale katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Alper, "Tepenin Ardı" filminin Berlin Film Festivali ve Saraybosna Film Festivali'nden sonra, Hindistan ve diğer festivallerde de gösterileceğini kaydetti.

Bu konularda ilginizi çekebilir