'Terör örgütü açtığı hendeklere gömülecek'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Siyasetin dili ve imkanlarıyla hareket etmesi gerekenleri de safına alan terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Bu mücadele sürüyor" dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bursa Sanayi ve Ticaret Odası Ekonomiye Değer Katanlar 2015 Ödül Töreni'nde yaptığı konuşmada,  'Terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden şüpheniz olmasın' açıklamasında bulundu.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Geçtiğimiz 5 yıla yakın sürede, Suriye'de ölen bu 400 bin insan, acaba bunlardan kaç tanesi DEAŞ militanı? Soruyorum. Irak ve Suriye ordusundan ele geçirdiği silahlarla savaşan DEAŞ terör örgütünün yabancı savaşçı sayısı 10 bin. Hadi bunu biraz daha artıralım, 20 bin kişiden fazla değildir. Bu örgüte karşı operasyon yürüten dünyanın en modern silah sistemlerine sahip ülkelerin asker sayıları 4 milyonu buluyor. Ülkenin şu anda yüzde 85-90'ınında Eset'in hakimiyeti yok biliyor musunuz? Eset, şu anda Suriye'nin yüzde 14'üne hakim. Eset rejimine ilişmeyenler bu 10-20 bin kişi ile mücadele için 400 bin insanın ölümüne göz yumarak insanlık tarihinin en ağır suçlarından birini işliyorlar."

Türkiye'nin, Suriye'deki kardeşlerinin yanında olmayı sürdüreceğine dikkati çeken Erdoğan, "Kara propaganda makinaları, kimlerin kandan ve acıdan beslendiğini, kimlerin kanı ve acıyı durdurmak için çalıştığını gizlemeye yetmeyecektir. Biz Türkiye olarak, işte bu karmaşık ortamda ahlaki ve tarihi sorumluluğumuza uygun şekilde kardeşlerimizin yanında yer almayı sürdüreceğiz. Biz, ecdadımıza da torunlarımıza da mahcup olmak istemiyoruz. İnşallah, olmayacağız" dedi.

'Türkiye ihanet odaklarıyla büyük bir mücadele içinde'

Erdoğan, Türkiye'nin ihanet odaklarına karşı büyük bir mücadele içinde olduğunu vurgulayarak, "Türkiye, sadece sınırları dışındaki güçlerle değil, aynı zamanda kendi içindeki ihanet odaklarıyla da büyük bir mücadelenin içerisindedir. Bölücü terör örgütü, milletimizin yıllardır arzuladığı huzur iklimini zehirleyen, bölgedeki insanlara hayatı zindan eden eylemleriyle kendisine verilen görevi yerine getiriyor.

Siyasetin dili ve imkanlarıyla hareket etmesi gerekenleri de safına alan terör örgütünün açtığı hendeklere gömüleceğinden hiç şüpheniz olmasın. Şu anda silahlı kuvvetlerimiz, polisimiz, gönüllü köy korucularımız el ele hep birlikte güneydoğuda, doğuda, o açılan hendeklerin olduğu bütün ilçelerde, mahallelere, köylere varıncaya kadar bu mücadele sürüyor."