'The Turkish Perspective' dergisi yayın hayatına başladı

'The Turkish Perspective" dergisi, THY Business Class yolcularına dağıtılacak.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), Türk Hava Yolları (THY) ve Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı işbirliğiyle hazırlanan ve THY Business Class yolcularına dağıtılacak "The Turkish Perspective" dergisi yayın hayatına başladı.

Derginin yayın hayatına başlaması nedeniyle TİM Dış Ticaret Kompleksi'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 3 ayda bir yayımlanacak İngilizce derginin THY Business Class yolcularına dağıtılacağını, Türkiye ve Türk ekonomisindeki gelişmeleri yabancı karar alıcılara ve yatırımcılara ulaştıracağını kaydetti.

"The Turkish Perspective, Türk ekonomisi ve ihracatçısının dışa açılan yüzü olacak" diyen Büyükekşi, dergiyi çıkarmaktaki amaçlarının, yabancı yatırımcılara Türkiye'yi en iyi şekilde pazarlayabilmek olduğunu vurguladı.

Bu projenin ortaklarından biri olan TİM'in 50 bin üyesi ile Türkiye'nin dünyaya açılan yüzü olduğunu belirten Büyükekşi, projenin ikinci ortağı THY'nin son yıllarda Türkiye'nin dünyadaki en önemli markası olduğunu, dünyadaki en prestijli hava yollarından biri olduğunu ifade etti.

THY'nin Business Class yolcularının dünyadaki önemli yatırımcılar, satın almacılar ve yöneticilerden oluştuğunu kaydeden Büyükekşi, dergi ile yabancı yatırımcılara çok doğru bir kanaldan, THY kanalından ulaşmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Büyükekşi, projenin bir diğer ortağının ise Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı olduğunu belirterek, ajansın Türkiye'ye gelmek isteyen yatırımcılara destek verdiğini ve Türkiye'nin yurt dışında yatırım ortamını tanıttığını söyledi.

Mehmet Büyükekşi, "Bu projede çok doğru ortaklarla yola çıktık. Türkiye'nin küresel yüzünü yansıtan kurumlar bir arada. Ortaya çıkan sinerjinin ülkemizin tanıtımına, ülkemize gelecek yatırım miktarının ve ülkemizin ihracatının artmasına katkıda bulunacağına inanıyorum. Türkiye'nin 2023 yılında 2 trilyon dolarlık bir ekonomik büyüklük ve 500 milyar dolarlık ihracat hedefi var. Bu dergi bu yöndeki çabalarımıza katkıda bulunacak" dedi.

THY'nin yeni sefer koyduğu ülkelere ihracatın da paralel olarak arttığını söyleyen Büyükekşi, 3 kurumun bir araya gelmesinin Türkiye adına büyük fayda sağlayacağını söyledi.

Derginin her sayısında farklı bir sektörün inceleneceğini ve Türkiye'ye döviz getirecek gerçek yatırımcıların bu dergi sayesinde fikir sahibi olacaklarını belirten Büyükekşi, Türkiye'yi en iyi şekilde tanıtmak ve pazarlamak adına derginin büyük rolü olacağını sözlerine ekledi.

Bu konularda ilginizi çekebilir