'Tofaş’ta 15 işçinin işine son verildi' iddiası

Fabrikada çalışan 15 işçinin işine son verildiği iddia edildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

BURSA - Çelik İş Sendikası Tofaş Şubesi Genel Teşkilatlandırma Uzmanı İbrahim Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, ‘performans düşüklüğü’ gerekçesiyle Tofaş’ın Çelik İş Sendikası’na üye 15 işçinin işine son verdiğini ileri sürdü.

Açıklamasında “Sözün bittiği yerdeyiz” diyen Gürkan, şunları kaydetti: “Yine bir yıllık izin kumpanyası ile başbaşayız. İşçi sendikalarının işçiden daha kıymetli olduğuna ne yazık ki bir kez daha şahitlik etmiş vaziyetteyiz. Türkmetal Sendikası mücadele gücünü maalesef haksızlık karşısında sesini çıkaran işçileri ekmeklerinden etmek için kullanıyor. Yetkili olduğu Tofaş fabrikasında aidat aldığı 15 yıllık işçi performans yetersizliği bahane edilerek ekmeğinden ediliyor ve yine her zaman olduğu gibi hiçbir Türkmetal yetkilisinden ses çıkmıyor. Bununla da yetinmiyorlar. Sendikal mücadele verdikleri işyerinde bu durumu fırsata çevirip çıkarılan tüm işçilerin Çelik İş Sendikası üyesi olduğunu yayarak geride kalan Çelik İş üyelerine korku yaratmaya devam ediyorlar. Bu düzen nereye kadar gidecek? Birileri bu duruma ‘dur’ demek zorunda!”

İbrahim Gürkan, Çelik İş Sendikası olarak bugüne kadar Tofaş’ta hiçbir yasadışı eylem içinde bulunmadıklarının altını çizerek, açıklamasına şöyle devam etti: “Üyelerimizi bir yılı aşkın süredir sukunet içerisinde çalışma hayatlarını sürdürmesi için motive ettik. Sayemizde üretim rekorları kırıldı. Ama artık yeter. Birilerinin bu durumu görmesi gerekir. Sesimizi hangi alanlarda nasıl çıkaracağımızı bilemez hale geldik. Birilerinin cebi dolsun, koltukları boş kalmasın, çalışma hayatları rahat olsun, gününü gün etsin diye ocaklara bir bir incir ağacı dikilmektedir. 20 gün boyunca demokrasi meydanlarında işinden çıkıp vatan millet aşkı ile tutuşarak nöbet tutan insanlar bahaneler gösterilerek ekmeklerinden edilmektedir.”