'Troya' Avrupa sahnelerinde boy gösterecek

Anadolu Ateşi Dans Topluğunun sahnelediği 'Troya' adlı gösterinin Avrupa prömiyeri 27 Kasımda

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Anadolu Ateşi Dans Topluğunun sahnelediği ''Anadolu'nun Dans Diliyle Troya'' adlı gösterinin Avrupa prömiyeri 27 Kasımda Belçika'da yapılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Belçika Hasselt Ethias Club Arena'daki gösteriler, 27-28-29 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Gösterinin biletleri yoğun ilgi görürken, Belçika basınının temsilcileri prodüksiyonu önceden izlemek için Türkiye'ye gelecek.

Genel Sanat Yönetmenliğini Mustafa Erdoğan'ın yaptığı ''Troya'', sanatseverleri düş ile gerçeğin, bilim ile ütopyanın iç içe geçtiği insanlık tarihinin en eski ve en bilindik öykülerinden biriyle buluşturuyor.

İnsanlık tarihinin en eski destanlarından olan ''Troya'' efsanesinde, Anadolu Ateşi'nin 120 dansçısı rol alıyor. Gösteride dünyanın en ileri teknik olanakları kullanılıyor.

Gösterinin Yücel Arzen tarafından yapılan müziklerine Prag Flarmoni Orkestrası eşlik ediyor. 80 kişilik kadrosuyla Troya'ya müzik ve vokal yapan gruba ise dünyanın en önemli virtüözlerinden Gheorghe Zamfir, Civan Gasparyan ve Vassilis Saleas katkı sağlıyor.

''Troya''yı sahnelendiği günden bugüne 100 temsilde 500 bin sanatsever ayakta alkışladı, her gösterisi kapalı gişe sahnelendi.