'Türk milletinin tamamına karşı sorumluluğunuz var'

Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programa video konferans yöntemiyle katılarak, 'Artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır' dedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen programda video konferans yöntemiyle yaptığı konuşmada, "Bu parti 15 yıllık bir parti olabilir ama bu partinin ve mensuplarının medeniyet davası bin 400 yıllık kadim bir davadır. Bu parti ve mensupları Anadolu coğrafyasında bin yıldır verilen mücadelenin bugünkü temsilcileridir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları kaydetti:

"AK Parti'yi var eden ve yaşatan ruh, İstanbul'un fethinden Çanakkale'ye, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'a kadar bu milletin iftihar vesilesi tüm dönemlerinin ruhudur. Bu parti, ötekileştirmelerin, dışlanmışların, öz yurdunda parya muamelesi görenlerin ümitle çarpan yüreğidir. Onun için sizlere büyük görevler düşüyor. 15 Temmuz'a kadar AK Parti'ye oy verenlerden aldığınız güçle tüm Türkiye'ye hizmet etmenin çabası içindeydiniz. 15 Temmuz'dan sonra ise hangi partiye oy vermiş olursa olsun artık Türk milletinin tamamına karşı kayıtsız şartsız sorumluluğunuz vardır."

"Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız"

"Artık 15 Temmuz öncesi gibi davranamayız" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hiçbirimiz davranamayız. En başta cumhurbaşkanı olarak ben davranamam. Aynı şekilde, Türkiye'nin son 14 yılının sorumluğunu üstlenmiş iktidar partisi olarak, AK Parti böyle davranamaz. Muhalefet partilerinin de aynı anlayışta olduğuna bu süreçte şahit oldum, inanıyorum. Sivil toplum kuruluşlarının, medyanın, meslek örgütlerinin, farklı meşreplerin, ekollerin temsilcisi tüm grupların da aynı anlayışta olduğunu ümit ediyorum." diye konuştu. 

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, düzenlenen programda yaptığı konuşmasında, "Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkar etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir." dedi. 

Yıldırım: 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik

Başbakan Yıldırım konuşmasına şöyle devam etti:

"İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti."