'Türkiye'nin esas gündemi Cumhurbaşkanlığı seçimi'

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin şu anda esas gündemi olduğunu söyleyen Gül, Irak'ta yaşanan gelişmeler için ise, "Bölgede ateşin söndürülmesi için elimizden geleni yapacağız" mesajı verdi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

TEKİRDAĞ - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Tekirdağ Valiliği ve büyükşehir belediye başkanlığını ziyaret etti. Ziyaretleri sonrası Irak'ta yaşanan gelişmeler ve cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin açıklamalarda bulunan Gül, gazetecilerin sorularına da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin Türkiye'nin esas gündemi olduğunu söyleyen Gül, ilk kez halkın seçimi olması dolayısıyla da önem arz ettiğini belirtti.

Gül, 10 Ağustos'ta ilk turu gerçekleşecek olan cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin şöyle konuştu:

Cumhurbaşkanlığı seçimi, Türkiye'nin şu anda esas gündemi. Bunu daha önce de söyledim, takvimin işlediğini söyledim ve giderek artık Yüksek Seçim Kurulu'nun ilan ettiği sürece yaklaşıyoruz. İlk defa halkın seçecek olması cumhurbaşkanını, bu sefer biraz daha farklı kılıyor. Adaylar yavaş yavaş belli olmaya başladı. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde tüm adaylar netleşir.

Gül, CHP'nin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu hakkında değerlendirme yapmasını isteyen gazetecilere ise, "Ben AK Parti'nin kurucularındanım, dolayısıyla kendi aramızda değerlendirmeler yapıyoruz, bunlar kendi içimizde konuşacağımız konulardır" yanıtını verdi.

"Bölgedeki ateşin söndürülmesi için elimizden geleni yapacağız"

Konuşmasında Irak'ta üzücü gelişmelere de değinen Cumhurbaşkanı Gül, yaşanan gelişmelerin ders alınması gereken olaylar olduğunu vurguladı. Gül, "Bölgedeki ateşin söndürülmesi için elimizden geleni yapacağız" dedi.

Gül, şöyle devam etti:

"Musul'daki Başkonsolosluğumuzdaki görevlilerimizi ve birçok sivil vatandaşımızı sağ salim Türkiye'ye getirmek için de emin olun ki devletin bütün ilgili birimleri teyakkuz halinde gece gündüz koordine halinde ve büyük bir çalışma içerisinde. İnşallah bu vatandaşlarımızı ve konsolosluktaki görevlilerimizi sağ salim getireceğiz. Bunun için uğraşıyoruz" dedi.