'Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Zonguldak'taki mitinginde, borcunu ödememesi nedeniyle 98 bin vatandaşın hapse girdiğine dikkat çekerek "Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler" diye konuştu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "6 milyon 200 bin işsizin, 17 milyon yoksulun bulunduğu Türkiye'de, yolsuzluğun artık gizlenemediği bir Türkiye'de, kul hakkının yendiği Türkiye'de, yeni bir başlangıç yapmalıyız. O nedenle 77 milyon yurttaşımın hortumcular hariç oyunu istiyorum" dedi. 

Kılıçdaroğlu, partisinin Madenci Anıtı önünde düzenlediği mitingde, tüketici kredisi ve kredi kartı borcu dolayısıyla 5 milyon vatandaşın perişan vaziyette olduğunu savundu. 

"500 bin vatandaşımız hapishaneye girmek için sıra bekliyor"

Zamanı geldiği halde borcunu ödeyemediği için 1 milyon 220 bin vatandaşın "taahhüdü ihlal cezası" nedeniyle mahkemeye verildiğini ileri süren Kılıçdaroğlu, "550 bin vatandaşımız mahkum oldu, 98 bin vatandaşımız 3 ay hapse girdi ve çıktı. Geri kalan 500 bin vatandaşımız hapishaneye girmek için sıra bekliyor. Türkiye'yi yarı açık cezaevine çevirdiler" diye konuştu. 

Kılıçdaroğlu, vaatleriyle ilgili "parayı nereden bulacaksın?" diye soranların projelerine "yanlış" diyemediğini öne sürerek, şöyle konuştu: 

"Şu rakam yanlıştır' diyemiyorlar, hepsi doğru ama 'nereden bulacaksın?' diyorlar, ben bulacağım, hiç kimsenin endişesi olmasın, bulacağım. Bütün projeleri hayata geçireceğim, refahı tabana yayacağım, herkes huzur içerisinde olacak, her evde tencere kaynayacak, huzursuzluk istemiyorum, kısır siyasetin de dışında  kalacağım. Ben bu ülke ve vatandaş için her şeyi yapacağım. Onların siyaset anlayışıyla bizim siyaset anlayışımız arasında Ağrı Dağı kadar fark var. Onların düşündüğüyle benim düşündüğüm arasında dünya kadar fark var. Ben, 'çiftçi için mazotu 1,5 lira yapacağım' dediğim zaman gene koro halinde 'nereden bulacaksın?' diye bağırıyorlar. Sen yakuttan, elmastan ve pırlantadan vergiyi kaldırınca kimse sormuyor da ben 'çiftçiye mazotu 1,5 liradan vereceğim' dediğim zaman mı senin aklına geliyor. Ne gelirse gelsin, çiftçiye sözüm var, mazotu 1,5 liradan vereceğim."  

'Başbakan Kemal" sloganları atılması üzerine Kılıçdaroğlu, bunu gerçekleştirmek için 7 Haziran'ın yaklaştığını belirterek, vatandaşlardan seçimde yanlarında CHP'ye oy vermeye ikna ettikleri en az bir kişiyi daha sandık başına götürmelerini istedi. 

"Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var" 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Taşkömürü Kurumunu eski görkemli günlerine kavuşturacaklarını vurgulayarak, "Türkiye Taşkömürü Kurumuna en az 5 bin kişi yeniden istihdam edeceğiz. Benim ülkemde kömür var mı var, çalışan var mı var, işsiz var mı var, niye dışarıdan kömür getiriyorum? Benim ülkemde yok mu bunlar? Hepsi var. Ne eksik? Ahlaklı, temiz ve halkı düşünen siyaset eksik. Mevcut siyaset cebini düşünüyor. Benim derdim cebim değil, benim derdim vatandaşın cebi. Benim için yandaş yok, benim için vatandaş var" ifadesini kullandı. 

Siyaseti vatandaşın çalışması, rahat etmesi, üretmesi ve kazanması için yaptığını anlatan Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti: 

"Önce halk zenginleşecek, önce halkın cebi para görecek, önce halk huzur içerisinde olacak. Eski anlayışlarımızı da bir kenara bırakalım. Yeni hakça bir düzen, adaletli bir düzen, namuslu bir düzen, halka hesap veren bir düzen, her kuruşun hesabını vatandaşa veren namuslu bir düzen, bunun mücadelesini veriyorum, bunun için sizden destek istiyorum. Bugüne kadar hiçbir vatandaşımıza 'neden şu bu partiye oy verdin?' diye hiçbir suçlama getirmedim, demokrasidir, isteyen istediği partiye oy verebilir. 6 milyon 200 bin işsizin, 17 milyon yoksulun bulunduğu Türkiye'de, yolsuzluğun artık gizlenemediği bir Türkiye'de, kul hakkının yendiği Türkiye'de, yeni bir başlangıç yapmalıyız. O nedenle 77 milyon yurttaşımın hortumcular hariç oyunu istiyorum."  

"Üreteceğiz,  hakça bölüşeceğiz" 

Kemal Kılıçdaroğlu, Et ve Balık Kurumunu, Et ve Süt Kurumu yapacaklarını, Türkiye'de her alanda güzel projeleri başlatacaklarını dile getirdi. 

İstihdam yaratmanın yolunun üretimden geçtiğini anlatan Kılıçdaroğlu, "Üreteceğiz, hakça bölüşeceğiz. Ben saman ithal eden ülke olmak istemiyorum. Hollanda Konya'dan küçük, 120 milyar dolar tarım ürünü ihraç eder. Türkiye 12 milyar dolar, neyimiz eksik? Toprak mı, su mu güneş mi, insan mı eksik? Hepsi var, eksik olan temiz siyaset, namuslu siyaset ve hesap vermekten korkan siyaset" dedi. 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: 

"Sizleri seviyorum, sizler için çalışacağım. Hiçbir yurttaşımın, ne inancını siyaset konusu yaptım, ne de yaptıracağım. Hiçbir yurttaşımın, vatandaşımın, kimliğini ne siyaset konusu yaptım ne de yaptıracağım. Hiçbir vatandaşımızın yaşam tarzını ne siyaset konusu yaptım ne de yaptıracağım. Felsefem şu, insan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır ve benim başımın üzerinde yeri vardır. " 

Miting sonunda partisinin Zonguldak milletvekili adaylarıyla vatandaşları selamlayan ve karanfil dağıtan Kılıçdaroğlu, havaya beyaz güvercinler bıraktı. 

Maden işçileri de Türkiye Taşkömürü Kurumunun özelleştirileceği iddialarının ardından bunun engellenmesi için topladıkları 50 bin civarındaki imzanın olduğu klasörleri Kılıçdaroğlu'na verdi. Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Kılıçdaroğlu'nun başına işçi bareti takarak, Devrek bastonu ve madenci heykeli hediye etti. 

Bu konularda ilginizi çekebilir