'Vatandaşlarımıza en kısa zamanda kavuşacağız'

CHP Balıkesir Milletvekili Akın, Bağdat'ta kaçırılan Türk işçilerin sağ salim olduğunu belirterek, "En yakın zamanda da vatandaşlarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Irak'ta stadyum inşaatında çalışan ve şantiyeden kaçırılan 18 Türk işçinin kurtarılması için Bağdat'ta temaslarda bulunan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın ve Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, basın toplantısı düzenledi. 

Rehin alınan işçilerin ailelerinin çaresizlik içinde beklediğini belirten Tarhan, Bağdat'ta Irak'lı yetkililer ve şirket yöneticileri ile görüştüklerini söyledi. 

Tarhan, "Çok hassas bir konu, terör olayı değil, Irak ve Türkiye yetkilileri tarafından çözülmesi gereken bir olay. Yaptığımız görüşmelerden vatandaşlarımızın sağlıklı olduğunu öğrendik. Irak'lı yetkililer, olayla ilgili komisyon kurduklarını, biraz daha zaman verilmesi gerektiğini, komisyonun kısa süre içinde bilgi vereceğini söylediler. Aileler mağdur, bilgi bekliyorlar, Dışişleri Bakanlığı'ndan net bilgi verilmiyor. Biz de bu sürecin fazla ayrıntılarına girmeden bilgi vermek istedik" dedi.

Akın da Bağdat Büyükelçiliğinde kendilerine olayla ilgili bilgi veren büyükelçiye teşekkür etti.  

Bağdat'tan döner dönmez basının kendilerini aradığını, ancak basına bilgi vermeden önce ailelere bilgi verdiklerini belirten Akın, "Çok hassas bir konu. Vatandaşlarımız sağ salim ayakta, hatta tansiyon hastası bir vatandaşımız için doktor temin edildiğini öğrendik. En yakın zamanda da vatandaşlarımıza kavuşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Akın, tek hedeflerinin kaybolan vatandaşların ailelerine kavuşması olduğuna işaret ederek, "İnşallah en kısa zamanda da kavuşacaklar" ifadesini kullandı.

CHP'li Tarhan, bir soru üzerine, stadyum inşaatının olduğu bölgenin güvenli bir bölge olduğunu vurgulayarak, "Orada terör olaylarının oluşması oldukça zor. Terör olayları ile ilişkisinin olmadığını gözlemledik ancak fazla ayrıntılara girmek istemiyoruz. Ama terör olayı olmadığını ailelere bildirdik" diye konuştu.

Ahmet Akın da işçilerin kaldıkları yerin belli olmadığını söyledi.