'Vizeler' kalktı projeler başladı

Komşularla vizenin kalkması alışveriş merkezi, otel ve hastane yatırımcısını harekete geçirdi. Bölge illerinde birçok proje var.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Serap GÜNEŞ AYDIN

 

İSTANBUL - Komşu ülkelerle vize uygulamalarının kaldırılması alışveriş merkezi (AVM), otel ve hastane yatırımcısını harekete geçirdi.

Güney illerinde birçok AVM projesi başladı. Hatay, Mardin, Şanlıurfa, Gaziantep, Kilis gibi illerde birçok proje var. Sınır bölgesinde en gözde iller ise Gaziantep ve Antakya. Bölge, sadece yerli yatırımcıların değil yabancı yatırımcıların da ilgisini çekiyor. Alman Prime Development ve Hollandalı Corio bu firmalardan sadece ikisi. Prime Development, yıl sonuna doğru İskenderun'da Prime Mall AVM'nin açılışını gerçekleştirecek. Birkaç ay içerisinde de ikinci Prime Mall için Antakya'da inşaata başlayacak.

Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Başkanı Mehmet Nane, "Sınır illerine yatırımlarda artış var. Diyarbakır'da AVM projeleri var. Multi Turkmall ve Ceylan Grup, AVM hazırlığındalar. Projeler 2010 yılında başlayacak. Tahincioğlu Hatay'da bir AVM için çalışıyor" dedi. AVM Kiralama Danışma Merkezi Genel Müdürü Murat İzci, "Pek çok yerli firma sınır illerinde yatırım konusunda yarışır halde" dedi.

Şanlıurfa TSO Başkanı Ertekin de herkesin otel, AVM ve özel hastane işine girmeye çalıştığını, Şanlıurfa'da 4-5 yıldızlı otel yatırımları için İbis, Güral, Greenpark ve Eresin zincirleriyle bu konuda görüşmeler olduğunu söyledi. 

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

Bu konularda ilginizi çekebilir