'Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi'

TÜBİTAK'taki törende 14 Aralık operasyonuna ilişkin konuşan Erdoğan, "Bazıları, gazetelerinin içerisinde, 'Buradan bizi alamazlar' diye beklemeye başladılar. Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi" dedi

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TÜRKSAT 6A Haberleşme Uydusu Projesi'nin TÜBİTAK'taki imza töreninde konuştu. Tüpraş tesisinin açılışının ardından TÜBİTAK'taki törene katılan Erdoğan'ın gündeminde yine 14 Aralık operasyonu vardı. 

"Bazıları, gazetelerinin içerisinde beklemeye başladılar. 'Buradan bizi alamazlar' diye beklemeye başladılar. Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz o zaman durun. Çağırıldığınızda da gelin teslim olun" diyen Erdoğan, TÜBİTAK içine sızdığını iddia ettiği 'paralel'cilere ve gözaltıların yapıldığı gazetelerde bekleyenlere seslendi.

Erdoğan şöyle konuştu:

Bilimsel çalışma yapsın diye alınan elemanlar, cumhurbaşkanını, şahsımı, genelkurmay başkanımızı, anayasa mahkemesini, bakanlarımızı dinlemek için sinsice çalışmalar yürüttü. Bilgileri nerede kullandıkları, kimlere servis ettikleri, sattıkları, peşkeş çektikleri şu anda soruşturuluyor. Evet bunlar soruşturulmuyordu, soruşturulamıyordu. TÜBİTAK içine sızmış bu hainler, yargıya sızmış haşhaşiler tarafından korunuyordu. Hamdolsun şimdi TÜBİTAK bunlardan arındırılıyor. Tam temizlendi demiyorum. Tam temizlendiğinin veya temizleneceğinin umudu içerisindeyim.

Yargı'daki yuvalanmaları çok ileri derecede

Aynı şey yargı içinde geçerli. Bu haşhaşi ur’un baskısından, şantajından inşallah onu da temizleyeceğiz. Oradaki yuvalanmaları da çok ileri derecede.

Hani siz örgüt değildiniz?

Günlerdir bazılarının tv ekranlarından hüngür hüngür ağladıklarını görüyorsunuz. Hayret, bir gün iki gün değil ya bir haftadır bakıyorsunuz, şu kadar kişi alındı alınıyor filan falan haberler. Hani siz örgüt değildiniz? Haberler nasıl yaylıyor görüyorsunuz değil mi? Siz örgüt olmasanız bunları nereden bileceksiniz?

Bir ikisi kaçıverdi

Bazıları, gazetelerinin içerisinde beklemeye başladılar. 'Buradan bizi alamazlar' diye beklemeye başladılar. Zannediyorum bir ikisi kaçıverdi bu arada. Eğer dürüstseniz o zaman durun. Çağırıldığınızda da gelin teslim olun. İhanet suçlarını çok iyi biliyorlar. Şov araçlarını da iyi kullanıyorlar. Başlarına gelecek olanı biliyorlar. 

Yurtdışındaki inlerinde de takip edilecek

Özellikle medyanın ve siyasetin bu hukuk süreçlerinde ulusal algı operasyonlarından uzak durulması kaçınılmaz bir sorumluluktur. Herkes hukukun işleyişine yardımcı olacak, sorumlu davranacak. Ama bu ülkede 15 yıldır korkuyla, yurtdışında yaşayıp, yasa dışı işler yaptıranlar var. gemiyi daha ilk rüzgarda terk edip, binlerce kilometre uzağa kaçanlar var. İşlediği suçun boyutunu bildiği için korkup kaçanlar var. Bunların hepsi tek tek ortaya çıkacak. Yurtdışındaki inlerinde de takip edilecek. İnşallah bundan sonra her bir kurum artık sadece kendi işini yapacak.

Bu konularda ilginizi çekebilir