'Zeynep Sultan' gemisi faaliyete başladı

'Zeynep Sultan' isimli elektrik santrali gemisi Endonezya'da faaliyete başladı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Karadeniz Holding'in Endonezya için ürettiği "Zeynep Sultan" adlı elektrik santrali gemisinin Endonezya'da faaliyete başladığı bildirildi.

Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo, elektrik santrali gemisi "Zeynep Sultan"ın faaliyete başlamasına ilişkin, "Ülkemiz adalardan müteşekkil olduğu için, elektrik sıkıntısı yaşanan bölgelerde ancak bu gemilerin çözüm olacağını düşünüyorum" dedi. 

Yerel haber portalı Beritasatu'da yer alan habere göre, Widodo gemiye hayranlığını belirterek, "Endonezya da Türkiye gibi böyle gemiler üretmeli" dedi. 

Endonezya'nın 17 bin adadan oluştuğunu hatırlatan Widodo, "Ülkemizin birçok bölgesinde elektrik sıkıntıları yaşanıyor. Bu bölgelere gittiğim zaman insanlar en çok elektrik sorunlarından şikayet ediyor. Elektrik santrali gemileri bu bölgelere gönderilecek" şeklinde konuştu. 

Gemilerin satın alınmasına ilişkin anlaşmanın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesi esnasında yapıldığını belirten Widodo, "Bu beş gemiden sonra, Endonezya da Türkiye gibi elektrik santrali gemileri üretimine başlamalı" diye konuştu. 

Widodo, 6 ay içinde 4 elektrik santrali gemisi daha almak istediklerini belirterek, "Ülkemiz adalardan müteşekkil olduğu için, elektrik sıkıntısı yaşanan bölgelerde ancak bu gemilerin çözüm olacağını düşünüyorum" ifadesini kullandı. 

Bu konularda ilginizi çekebilir