1 Mayıs'ta 165 gözaltı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde gerçekleştirilen gösterilerde çeşitli nedenlerle 165 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, kent genelinde terör örgütleri adına yapılacak korsan gösteri ve şiddet eylemlerinin önlenmesine yönelik dün ve bugün Şişli, Beyoğlu ve Beşiktaş'ta yapılan çalışmalarda 85 molotofkokteyli, 25 atımlık 3 havai fişek ve atıma hazır boya dolu 95 şişe ele geçirildiğini duyurdu.

Şişli, Beyoğlu, Beşiktaş, Sultangazi, Kağıthane ve Bakırköy'de kutlamalar kapsamında emniyet tedbirleri çerçevesinde izinsiz yürüyüş yapmaktan 139, pankart açmaktan 17, yol kapama amaçlı zincir taşıyan 3, taşkınlık çıkartan 3, havai fişek ve flama taşıyan 3 kişi olmak üzere toplamda 165 kişi gözaltına alındı.

Bu arada, toplanacak grupların arasına karışarak taşlı-sopalı korsan gösteri eylemleri başlatıp grupları bu yönde terör örgütleri adına yönlendirecekleri değerlendirilen şahısların yakalanmasına yönelik Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince Beyoğlu, Zeytinburnu, Esenler ve Maltepe'de yapılan 3 farklı operasyonda da 18 kişi gözaltına alındı.

Kent genelinde gün boyu 30 bin polis görev yaparken, 3 polis helikopteri ve 120 TOMA'da olaylara müdahale etmek üzere hazır bekletildi.

Yurttan 1 Mayıs manzaralarıYurttan 1 Mayıs manzaraları

Bu konularda ilginizi çekebilir