1. Sosyal Güvenlik Kongresi başladı

Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız, sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından SGK'nın sorunlarının azalmadığını iddia etti.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ANKARA - Türkiye Emekliler Derneği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Derneği ve Gazi Üniversitesi (GÜ) tarafından düzenlenen "1. Sosyal Güvenlik Kongresi" başladı.

Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, GÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 100. Yıl Kültür Salonu'nda düzenlenen kongrenin açılışında yaptığı konuşmada, tüm sosyal güvenlik kurumlarının tek çatı altında birleşmesinin ardından Sosyal Güvenlik Kurumunun (SGK) sorunlarının azalmadığını iddia etti.

SGK yönetim kurulunun siyasi etkiye açık olduğunu öne süren Akyıldız, kurulun özerkliğinin mutlaka sağlanması gerektiğini söyledi.

Akyıldız, "kurumun alım satım işlerinin bile yönetim kurulunda görüşülmesine rağmen Sağlık Uygulama Tebliği'nin yönetim kuruluna aksetmemesini" eleştirdi.

Sosyal güvenlik konusunun toplumun çok geniş kesimlerini ilgilendiren bir konu olduğuna işaret eden Akyıldız, SGK'nın harcamalarının fazla olmasının "açık" olarak değerlendirilmesinin yanlış olduğunu, çünkü SGK'nın bir işletme olmadığını kaydetti.

Türkiye Emekliler Derneği Genel Başkanı Kazım Ergün de yakın zamanda medyada, başında bulunduğu dernekle ilgili çok ağır eleştiriler yer aldığını, ancak bu eleştirilerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ergün, "Devletin tüm kuruluşları üzerimize saldırmaktadır. Kimseden korkumuz yok. Yaptığımız iş ortadadır" dedi.

Tüm emeklilerden kesinti yapmalarının mümkün olmadığını ifade eden Ergün, üyeleri olmayan emeklilerden aldıkları herhangi bir aidat olmadığını, "sevhen bir kesinti olması halinde" aldıkları parayı iade etmekten kaçınmayacaklarını kaydetti.

Kongre, bazı akademisyenlerin öğleden sonra sunacağı tebliğlerin ardından sona erecek.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir