10 ayda 75 bin KOBİ Garanti ile ilk kez tanıştı

Garanti Bankası, işletmelerin geleceğe hazırlıklı olmaları açısından büyük önem taşıyan 'belirsizlik' konusunda bir sohbet toplantısı düzenledi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

Gülsüm ERDEM

KAYSERİ - Krizde de KOBİ'lerin yanında olduklarını belirten Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere; "Bu çaba sonuç verdi. Bunun göstergesi olarak yıl başından bu yana 75 binden fazla yeni KOBİ ilk defa Garanti Bankası ile tanıştı" dedi.

Garanti Bankası, işletmelerin geleceğe hazırlıklı olmaları açısından büyük önem taşıyan 'belirsizlik' konusunda Kayseri Hilton Otel'de bir sohbet toplantısı düzenledi.

Dünya Gazetesi Yazarı Prof. Dr. Güngör Uras'ın yönetiminde gerçekleşen "Belirsizliği Öngörmek ve Etkilerini Yönetmek" başlıklı toplantıya Garanti Bankası Genel Müdür Yardımcısı Nafiz Karadere, Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Cüneyt Sezgin, Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Başkanı Mustafa Boydak, Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkan Vekili Mustafa Erçalık katıldı.

Toplantıda yaptığı konuşmaya "Belirsizliğin değişmez bir veri olmaya devam edeceğini, sanırım hepimiz kabul ediyoruz" diyerek başlayan Nafiz Karadere, belirsizliği öngörebilmek ve bilimsel yaklaşımlarla yönetmek için yetkin ve uzmanlaşmış kadrolar oluşturmanın şart olduğunu söyledi.

80 milyar TL kredi hacmimiz var

Garanti Bankası'nın 124 milyar TL aktif büyüklüğü ile Türkiye'nin 2. Büyük özel bankası konumunda olduğunu aktaran Karadere, "Toplam kredilerde Türkiye'de en çok en kredi veren özel banka konumunda olan Garanti Bankası, 80 milyar TL kredi hacmine sahip. Mevduat konusunda da yine Türkiye'nin en büyük ikinci bankası konumunu koruyor.

Her yıl 1 milyon kişi daha Garanti'yi seçiyor. Bugün itibariyle Garanti Bankası'nın 9.5 milyon adet müşterisi var. Bu müşterilerine de Türkiye genelinde 846 şubesiyle hizmet götürüyor. 17 bini aşkın çalışanı var. Dünyada örnek alınan yenilikçi yanları var. Türkiye geneli 13.2 milyon karta sahip ve 360 bin adet pos makinesi ile Türkiye'nin en geniş üye ağına sahip bankası konumunda. Müşteri tabanına baktığımızda son 3 yılda yüzde 30 büyüdü. 9.6 milyon müşteriye ulaştı" diye konuştu.

KOBİ'lere yönelik çalışmalarında da bahseden Karadere, "KOBİ'lere krizde de yanında olma çabası içerisindeydik ve bu çaba sonuç verdi. Bunun göstergesi olarak yıl başından bu yana 75 binden fazla yeni KOBİ ilk defa Garanti Bankası ile tanıştı. Toplam KOBİ müşteri sayımız 1 milyon 258 bin 263'e ulaştı. Yeni paketlerimizle de KOBİ'lerin yanındayız. Son bir yılda 95 binden fazla KOBİ'ye 5.7 milyar civarında kredi desteği verdik. Garanti Bankası'nın toplam TL kredileri içerisinde KOBİ'lerin miktarı yüzde 28. Biz bununla yetinmiyoruz bunu yüzde 35'e çıkarma hedefindeyiz" bilgisini verdi.