10 terörist teslim oldu

Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren ve yaşları 16 ila 40 arasında olan bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

 

ANKARA - Bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist teslim oldu. 

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ve günlük faaliyetlere ilişkin bilgi verildi. 

Buna göre, Irak'ın kuzeyinde faaliyet gösteren ve yaşları 16 ila 40 arasında olan bölücü terör örgütü mensubu 10 terörist, Şırnak'ın Silopi ilçesinde güvenlik güçlerine silahsız ve teçhizatsız teslim oldu. 

Mardin'in Savur ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu silahlı 2 terörist, Mardin'in Savur ilçesi Yeşilalan Mahallesi'ndeki sağlık evinde görevli bir hemşirenin eşinin, nüfus cüzdanını ve bir miktar parasını gasp ederek, şahsı köyden ayrılması yönünde tehdit etti. 

Bitlis merkeze bağlı Ilıcak köyü sınırlarında bir GSM şirketine ait baz istasyonu bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yakıldı. 

Batman Yavuz Selim Mahallesi'nde ise kimliği belirlenemeyen kişilerce Vali Zeki Şanal Ortaokulunun bahçesindeki Atatürk büstünü boyayıp, taş ve cam şişe atarak zarar verdi. 

Öte yandan Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait 8 F-16 uçağı ile Türkiye-Suriye hudut hattı boyunca devriye uçuşu icra edildi.  

Sahil Güvenlik Komutanlığı ise 3 bot ile Türkiye-Suriye hududunda, deniz trafiğinin kontrolü görevini gerçekleştirdi.  

TSK unsurları, Avrupa Güvenlik ve İş Birliği Teşkilatı bünyesindeki Açık Semalar Antlaşması (ASA) kapsamında, 12 Eylül'e kadar Rusya üzerinde gözlem uçuşu icra edecek. 

Türk ASA gözlem uçağı (CN-235) ile gerçekleştirilecek uçuş esnasında, uçakta Türk uzmanların yanı sıra Rus yetkililer de hazır bulunacak.