10. Ulaştırma Şurası'nın gündemi açıklandı

Şuranın bugünkü toplantısında, kara, hava, deniz ve demiryolları ile kent içi ulaşım ve haberleşme konuları ele alındı

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - Ulaştırma Bakanlığınca bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Ulaştırma Şurası"nın bugünkü toplantısında, kara, hava, deniz ve demiryolları ile kent içi ulaşım ve haberleşme konuları ele alındı.

Başlığı "Hedef 2023" olarak belirlenen şurada, Cumhuriyetin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 yılı ulaştırma  politikaları belirlenecek.

Haliç Kongre Merkezi'nde dün başlayan şuranın genel koordinatörlüğünü Prof. Dr. Metin Yerebakan üstleniyor.

Şuranın sabahki bölümünde, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk, "Türk karayolları altyapısının geliştirilmesine yönelik görüş ve öneriler" başlıklı oturumun moderatörlüğünü yaparken, Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu da "Türk denizyollarının, su yollarının regülasyonu, güvenliği, kontrol ve gözetimine ilişkin görüş ve düşünceler" konulu oturumu yönetti.

Şuranın bugünkü toplantısında, kara, hava, deniz ve demiryolları ile kent içi ulaşım ve haberleşme başlıklarında oturumlar düzenlendi.

Oturumlarda katılımcılar, kara, hava, demir ve denizyolları altyapısının geliştirilmesi ile bunlara ilişkin sürdürülebilir üst yapı, işletme ve yönetim sistemine ilişkin görüşlerini aktardılar.

Oturumlarda, ayrıca kara, hava, deniz ve demiryollarına yönelik Ar-Ge ve inovasyon beklentileri ve projeler konusunda fikir alışverişi yapıldı.

Oturumlarda, Türkiye'den ve dünyanın çeşitli ülkelerinden akademisyenlerce sunumlar yapıldı.

Kara, demir, hava ve denizyolları, kent içi ulaşım ve haberleşme sektörlerinden temsilcilerin katıldığı şura 1 Ekime kadar sürecek.