”100 bilgisayardan 67'si taşınabilir”

Index CEO'su Bilecik, taşınabilir bilgisayar satışı oranlarının yüzde 80'lere doğru gittiğini açıkladı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

HATAY - Index Grup Üst Yöneticisi (CEO) Erol Bilecik, bilişim sektörünün emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Taşınabilir bilgisayar satışı oranları yüzde 80'lere doğru gidiyor" dedi.

Bilecik, "Erol Bilecik Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi"nin yeni eğitim öğretim yılına başlaması nedeniyle düzenlenen tören için geldiği Hatay'da yaptığı açıklamada, bilişim sektörüne talebin arttığını, fiyatların her geçen gün daha da düştüğünü söyledi.

Özellikle eğitim amaçlı bilgisayarların satışlarının arttığını vurgulayan Bilecik, şöyle devam etti:

"Şu an kullanılan 100 bilgisayarın 67'si taşınabilir bilgisayarlardan oluşuyor. Artık insanlar bilgiye daha hızlı ve kolay bir şekilde ulaşmaya çalışıyor. Anadolu'da da insanımız bilgi açlığı çekmekte ve bilgiye daha hızlı bir şekilde ulaşmak istiyor ve bu anlamda bilgisayarlara özellikle de taşınabilir olanlara yöneliyor. Bilişim sektörü emin adımlarla ilerliyor. Taşınabilir bilgisayar satışı yüzde 80'lere doğru gidiyor. Artık önümüzde 5 yıllık süreçte, pazarda yüzde 10 masaüstü, yüzde 90'da dizüstü bilgisayar olacak."

Türkiye'de yaklaşık 70 bine yakın ilköğretim okulu olduğunu ifade eden Bilecik, bunların yüzde 80'inde bilgisayar laboratuvarının bulunduğunu, öğrencilerin yaklaşık yüzde 90'ının ise internete kolaylıkla erişebildiğini söyledi.

Avrupa'da bilgisayara sahip olma oranının yüzde 45'ler civarında olduğunun altını çizen Bilecik, bu konuda ülkemizin yüzde 25 seviyesiyle daha yolun başında bulunduğunu söyledi.

Bilecik, internet kullanım oranı bakımından da Türkiye'nin yüzde 35'lik oranla Avrupa'nın oldukça gerisinde bulunduğunu ifade etti.

Geçtiğimiz yıl şirketlerinin 1 milyar 26 milyon dolar ciroyu yakaladığını, bu yıl hedeflerinin ise 1 milyar 135 milyon doları geçmek olduğunu kaydeden Bilecik, yıl başında yüzde 11'lik bir büyüme sözü verdiklerini, bunu Haziran ayı itibariyle gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

Index gruba dahil 5 adet satış, pazarlama ve kendi kulvarlarında liderlik yapan bilişim teknoloji şirketinin mevcut olduğunu ifade eden Bilecik, şirketlerinin donanım ürünlerinde yüzde 23 civarında pazar payı ile Türkiye'de lider konumunda bulunduğunu belirtti.

Bilecik, geçtiğimiz yıl 3 milyon 300 bin adet bilgisayar satışının gerçekleştiğini kaydetti.

Taşınabilir bilgisayarın ortalama satış fiyatının 500-600 dolar civarında olduğunun altını çizen Bilecik, daha düşük kapasitede olan ürünlerinin ise 250-300 dolardan satıldığını belirtti.

Bu konularda ilginizi çekebilir