100 bin yeni mükellef için mesaj

BEDAŞ ve AYEDAŞ işbirliği ile belirlediği lüks sitelerdeki kiracı ve ev sahiplerini SMS ile uyaracak

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL - İstanbul Vergi Dairesi 'Vergiye Gönüllü Uyum Projesi' başlattı.

Lüks sitelerde oturan kiracı ve onların ev sahiplerine e-mail ve cep mesajı yoluyla ulaşılacak. Kiracılara 'Kiranızı banka üzerinden yatırın', ev sahiplerine de '25 Mart'a kadar kira gelirinizi beyanı unutmayın' denilecek. 2009 yılında kira gelirini beyan edenler kapsama alınmayacak. Ev sahiplerine beyan etmemeleri durumunda geriye dönük 5 yılla ilgili inceleme yapılacak. Tahsilat faiziyle yapılacak ve haklarında suç duyurusunda bulunulacak. Beyanname vermeyen 2 bin 600 liralık istisnadan da yararlanamayacak.

Koç: Bu, kümese yeni kaz koyma projesi

Proje ile halen 300 bin olan gayrimenkul sermaye iradı mükellef sayısının 400 bine çıkarılması hedefleniyor. İstanbul Vergi Dairesi Başkanı Mehmet Koç, "Bu, kümese yeni kaz koyma projesidir. Hedefimiz 100 bin yeni mükellef. Biz bunu hedefleriz de 50 bin olur. Bunu da başarı kabul ederim" dedi.

6 aylık çalışmayla sitelerde oturan kiracı ve ev sahiplerini listelediklerini belirten Koç, "Dolandırıcılık ve adli vakalara neden olmamak için evlere maliyeci göndermedik. AYEDAŞ ve BEDAŞ gibi kurumlarla işbirliği yaptık. 150 dairesi olup hiç beyanname vermeyen var" diye konuştu.

Haberin ayrıntıları bugünkü DÜNYA Gazetesi'nde

 

 

Bu konularda ilginizi çekebilir