100'üncü saatten sonra iki mucize daha

Enkaz altında kalan 12 yaşındaki Ferhat Tokay yaklaşık 108 saat, 18 yaşındaki İmdat Padak, da yaklaşık 100 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

ERCİŞ - Erciş'te arama kurtarma ekipleri, enkaz altında kalan 12 yaşındaki Ferhat Tokay adlı çocuğu depremden yaklaşık 108 saat sonra yaralı olarak kurtardı.

Van Yolu Caddesi'ndeki Sevgi Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarına ağırlık veren ekipler, 12 yaşındaki Ferhat Tokay'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Afyon sivil savunma ekiplerince kurtarılan, Tokay'a ilk müdahale Kırıkkale Sağlık Bakanlığı UMKE ekiplerince yapıldı. Sahra Hastanesi'ne kaldırılan ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtilen Tokay, daha sonra helikopterle Van'a götürüldü.

100 saat sonra sağ çıktı

Ayrıca Erciş'te, Zeylan Caddesi'ndeki Aydın apartmanının enkazından 18 yaşındaki İmdat Padak, depremden yaklaşık 100 saat sonra sağ olarak kurtarıldı.

Zeylan Caddesi'ndeki Aydın Apartmanı'nda arama-kurtarma çalışmalarına ağırlık veren Azerbaycan'dan gelen ekipler, 18 yaşındaki İmdat Padak'ı enkazdan sağ çıkarmayı başardı. Bilincinin açık olduğu gözlenen Padak, hastaneye kaldırıldı. Padak, burada yapılan müdahalenin ardından ambulans helikopterle Van'a gönderildi.

Padak'ın genel sağlık durumunun iyi olduğu, herhangi bir travmasının olmadığı sadece su kaybının olduğu bildirildi. İmdat Padak'ın Kızılören Köyü'nden dershaneye gelen ve üniversite sınavına hazırlanan bir öğrenci olduğu öğrenildi.

Bu konularda ilginizi çekebilir