103 milyon liralık alacağını hibe edecek

Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, alacağı 103 milyon lirayı kulübe hibe edeceğini, ancak bundan sonraki başkan ve yöneticilerin de aynı tavrı göstermesini istedi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME
İSTANBUL  - Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre Merkezi Anadolu Oditoryumu'nda gerçekleştirilen toplantıya Beşiktaş Kulübü Yönetim Kurulu, Divan Kurulu ve kongre üyeleri katıldı.
Beşiktaş Kulübü Başkanı Yıldırım Demirören, kulübün kendisine olan borcuyla ilgili olarak, "Herkes borcumu konuşuyor, ben Beşiktaş'a borcumu hibe edeceğim ama tek şartım var, bundan sonraki başkan ve yöneticiler, Beşiktaş'ın kasasına koydukları her parayı onlar da hibe edecekler" diye konuştu.
Başkan Demirören'in bu konuşması üzerine salonda bulunan kongre üyeleri ayağa kalkarak dakikalarca kendisini alkışladı.
Oldukça duygulanan Demirören de "Son olarak sizlerden helallik istiyorum, ben hakkımı helal ediyorum" dedi.
Eski başkan adaylarından Hasan Arat, "Demirören TFF başkanı olduğunda, Fenerbahçemizin, Galatasarayımızın, Bursasporumuzun haklarını korurken, umarım Beşiktaşımızın da haklarını korur" dedi.
Eski başkan adayı Murat Aksu, "Beşiktaş'ın borucu 600 milyon lirayı aşmışken, büyük umut bağlanan Fulya'nın gelirleri kırdırılarak 4 yıllık geleceği tüketilirken, hisseleri elden çıkarılırken, iflasın eşiğinde kara tablo ortadayken Sayın Demirören'i TFF'ye gönderirken, yüreğim desteğe, elim alkışa gitmiyor. TFF başkan adaylığı adeta kaçış planıdır" dedi.
Eski yönetici İbrahim Altınsay, "Hibe ediyorsunuz ama Beşiktaş'tan aldığınızın hesabını nasıl vereceksiniz?" diye konuştu.
Borç tutarı
Kulübün mali işlerden sorumlu asbaşkanı Ertunç Soğancıoğlu, Beşiktaş Futbol Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin net borcunun 296 milyon 625 bin 874 lira olduğunu bildirdi.
Soğancıoğlu, Yıldırım Demirören'e borcun 103 milyon 355 bin 901 lira, Serdal Adalı'ya olan borcun ise 9 milyon 841 bin 510 liraya karşılık geldiğini belirtti.
Yönetim ibra edildi, bütçe kabul edilmedi
Toplantıda kulüp yönetim kurulu mali bakımdan oy çokluğu ile ibra edilirken, idari yönden yapılan oylamada ise oylar eşit sayıda çıktı.
Kulübün 2012 yılı bütçesi de oylamaya sunuldu. 49 milyon 500 bin liralık 2012 yılı bütçesi ise oy çokluğu ile kabul edilmedi.
Bu konularda ilginizi çekebilir