11 asker tutuklandı

Balyoz Planı davasında 11 muvazzaf asker Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

YAYINLAMA
GÜNCELLEME

İSTANBUL- Balyoz Planı davası kapsamında İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesince haklarında yakalama emri çıkartılan ve Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirilen 7 muvazzaf asker, karar yüzlerine okunduktan sonra cezaevine gönderildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine sivil plakalı askeri araçla getirilen muvazzaf askerler İbrahim Koray Özyurt, Nihat Altınbulak, Soner Polat, Mehmet Ferhat Çolpan, Meftun Hıraca, Abdurrahman Başbuğ ve Erdinç Atik'in yüzlerine karşı İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin dünkü duruşmada haklarında çıkarttığı yakalama emrine ilişkin karar okundu.

Tutuklanan muvazzaf askerler, daha sonra sivil plakalı askeri minibüse bindirilerek Hasdal Askeri Cezaevi'ne gönderildi.

4 muvazzaf asker daha cezaevinde

Balyoz Planı davasına bakan İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin dün haklarında yakalama emri çıkartması nedeniyle Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen 4 muvazzaf asker daha cezaevine gönderildi.

Adliyeye sivil plakalı bir araçla getirilen muvazzaf askerler Mustafa Yuvanç, Yunus Nadi Erkurt, Nihat Özkan ve Mustafa Koç'un yüzlerine karşı, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinin dünkü duruşmada haklarında çıkarttığı yakalama emrine ilişkin karar okundu.

Tutuklanan muvazzaf askerler, daha sonra sivil plakalı bir minibüsle Hasdal Asker Cezaevi'ne gönderildi.

Dün Balyoz Planı davasının duruşmasından erken ayrılan ve hakkında tutuklama kararı verilen sanıklar arasında bulunan Hakan Sargın da getirildiği İstanbul Adliyesinde kararın yüzüne karşı okunmasının ardından Metris Cezaevine gönderildi.

 

Bu konularda ilginizi çekebilir